RASIM LJAJIĆ: Očekujem Vučićevu pobedu u prvom krugu
Foto: Zorana Jevtić

Predsednički izbori

RASIM LJAJIĆ: Očekujem Vučićevu pobedu u prvom krugu

Politika -

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić danas je izrazio očekivanje da će predsednički kandidat vladajuće koalicije Aleksandar Vučić pobediti u prvom krugu izbora 2. aprila.

"Očekujem da će Vučić pobediti u prvom krugu i da će biti predsednik i onih koji nisu glasali za njega, inače smo 'džaba krečili'", rekao je Ljajić za televiziju B92.

On je naveo i da cena da "drugi krug vodi ka pristojnoj Srbiji" ne stoji i preoštra je."Drugi krug podrazumeva ujedinjenje svih ostalih kandidata, ali nije ništa od toga smak sveta, živeće se i posle ovih izbora, a mi se nadamo pobedi u prvom krugu", kazao je Ljajić.

On smatra da Vučić, ukoliko pobedi, neće izlaziti iz okvira svojih nadležnosti, a kako je dodao snaga predsednika ne proizilazi iz ovlašćenja već iz izbornog legitimiteta koji mu daju gradjani.Prema njegovim rečima, važna politička tema koju bi trebalo otvoriti je i promena Ustava.

Dodao je i da ne bi smelo da dodje do toga da se Ustav donosi preglasavanjem "ili većinom koja neće biti dovoljna da Ustav preživi bar narednih nekoliko generacija"."Potrebna je saglasnost glavnih aktera na političkoj sceni i očekujem da predsednik bude ujedinitelj i medijator u traženju konsenzusa", rekao je Ljajić.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VESTI KURIR TV 30.03.2017: Zbog čega bi Ukrajina mogla da ostane bez Pesme Evrovizije 2017

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track