RATNO STANJE U SNS Mirović: Nikolić ne poštuje odluke SNS!
Foto: Fonet

Fajt 2

RATNO STANJE U SNS Mirović: Nikolić ne poštuje odluke SNS!

Politika -
Stranka je pre godinu i po odlučila da se troškovi reprezentacije ili svedu na minimum ili ukinu, kaže potpredsednik ove partije

BEOGRAD - Radomir Nikolić, gradonačelnik Kragujevca i sin predsednika Srbije Tomislava Nikolića, radi protiv odluka stranke, kaže potpredsednik SNS Igor Mirović!Naime, Radomir je, kako je Kurir juče pisao, raspisao javnu nabavku za „poklone pažnje“ - noževe, lupe, hemijske, ešarpe, za čak 700.000 dinara iako je odluka SNS da se takvi troškovi ili svedu na minimum ili ukinu! Naprednjacima koji su na vlasti na lokalu poručeno je iz centrale da ne rasipaju novac i da troškove reprezentacija, u šta spadaju i pokloni pažnje, drastično srežu.

Baš ga briga za stranku... Radomir Nikolić
Baš ga briga za stranku... Radomir Nikolić

Ogledalca za sirotinju- Odluka stranke od pre godinu i po dana je da se novac iz lokalnih samouprava, kada su takvi troškovi u pitanju, ili svedu na minimum ili u potpunosti ukinu, odnosno da se svedu na nulu. To je zvanični stav stranke o tome - kazao je Igor Mirović, potpredsednik SNS, u razgovoru za naš list. Međutim, na pitanje da li će protiv Nikolića juniora biti pokrenut neki postupak ili da li je bar zaradio opomenu što se oglušio o odluku centrale, Mirović nam je rekao:- Znate, mi nemamo informaciju o svemu tome. Da li je to opravdano ili ne. Mada, ne postoji mehanizam, postoji samo preporuka stranke u vezi sa takvim stvarima jer računamo da je preporuka dovoljna. Nikad niko nije pozivan na neku odgovornost.A Veroljub Arsić, poslanik SNS, kaže da će Nikolić možda te poklone da prosledi u humanitarne svrhe (?!).- Moguće je da to pokloni u humanitarne svrhe - kaže Arsić.A pored toga što se oglušio o odluku stranke i rasipa novac grada koji je doveden da vodi, Nikolić je naprednjake bacio na muku i zbog stranačke funkcije - predsednik Izvršnog odbora, jer retko održava kolegijume.Hoće da pocepa SNS- Funkcija predsednika IO je veoma važna i trebalo bi da Nikolić drži sastanke najmanje jednom nedeljno. Međutim, on se ponaša kao posmatrač. Sugerisano mu je, suptilno, da to mora da se promeni, ali on tera po svom - kaže izvor našeg lista iz SNS i dodaje da su sada svi u stranci sigurni da to ignorisanje zaduženja ima veze sa pričama o cepanju stranke.- Radomir će, naravno, da ode sa Tomislavom Nikolićem ako ovaj bude formirao svoju stranku, a eventualno cepanje SNS - odlazak Tomine struje simbolično bi mogao da krene iz Kragujevca, njihovog rodnog grada - dodaje naš izvor. Radomir Nikolić juče nije odgovorio na SMS sa konkretnim pitanjima.(K. B.)

Koga ovaj za...RUŠI OBJEKTE BEZ DOZVOLE, A SVOJE VIKENDICE NE DIRARadomir Nikolić je raspisao tender za radove na rušenju bespravno podignutih objekata. Međutim, potpuna ironija je upravo da gradonačelnik Kragujevca ima nelegalno sagrađenu vikendicu na obali Save, tik do, naravno, nelegalno sagrađene vikendice svog brata Branislava. One još nisu srušene.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track