REKONSTRUKCIJA VLADE: Šut-karta za Kori Udovički?
Foto: Udovicic

Premijer nezadovoljan radom ministarke

REKONSTRUKCIJA VLADE: Šut-karta za Kori Udovički?

Politika -
Zbog sporog uhodavanja u sektoru i kašnjenja u donošenju zakona, šef Vlade bi, ukoliko dođe do rekonstrukcije kabineta, mogao da se Udovički zahvali na saradnji

BEOGRAD - Ako se premijer Aleksandar Vučić odluči za promene u Vladi, Kori Udovički, ministarka državne uprave i lokalne samouprave, mogla bi da bude na listi ministara kojima će se šef Vlade zahvaliti na saradnji u okviru rekonstrukcije, saznaje Kurir.- Kori se najviše zamera da se nije snašla ponajbolje na mestu ministra, a mnogi komentarišu da se ponaša kao Alisa u zemlji čuda i u šali je zovu „Kori u zemlji čuda“. Niko nijednog momenta nije sporio njenu stručnost, ali joj je baš sporo išlo uhodavanje u Ministarstvu, a samim tim i sprovođenje obaveza koje su je dočekale. Takođe, neki od zaposlenih imaju problem da je razumeju kada im daje zadatke - navodi izvor Kurira i dodaje:- Kori Udovički se zamera i to što se mnogo kasnilo sa usvajanjem zakona koji su u njenoj nadležnosti. Bilo je ozbiljnih strahova da se neće na vreme naći u proceduri, a to joj je prilikom susreta u Vladi i ukazivano - navodi naš sagovornik, dok u Ministarstvu državne uprave kažu za Kurir da mirne duše čekaju prolećno „provetravanje“ Vlade.- Ne plašimo se rekonstrukcije - poručili su u Korinom ministarstvu.Pored Udovički, pominjalo se da su na ledu i ministar prosvete Srđan Verbić i Velimir Ilić, koji vodi resor za vanredne situacije, kao i ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković Sa druge strane, premijer Vučić je rekao da nema smene ministra finansija Dušana Vujovića, ali i ministra pravde Nikole Selakovića, o kojima su mediji pisali da ih čeka odlazak iz Nemanjine 11. Podsetimo, premijer Vučić je najavio da postoji više scenarija rekonstrukcije Vlade - promena koalicionih snaga, izmene unutar SNS, novine na čelu Vlade, a kao poslednja opcija - rezovi u Nemanjinoj 11 u decembru, zajedno sa pokrajinskim i lokalnim izborima.

OtpisanVERBIĆ LETI PRE REKONSTRUKCIJE?Iako je najavljeno da će rekonstrukcija biti tek uoči godišnjice Vlade, koja će biti obeležena 27. aprila, postoji mogućnost da ministar prosvete Srđan Verbić ode sa tog mesta i pre ovog datuma.- Najavljeno je da će promene biti početkom godine, ali su one zbog obaveza premijera odložene. Verbić je na tapetu zbog prosvetarskog štrajka i ostalih problema u Ministarstvu, koje ne uspeva da smiri mesecima, pa postoji mogućnost da mu se premijer zahvali na saradnji i pre rekonstrukcije - navodi naš izvor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track