RIK: Ivan Jovanović umesto Dragana Đilasa u Skupštini Srbije
Foto: Beta

Promena

RIK: Ivan Jovanović umesto Dragana Đilasa u Skupštini Srbije

Politika -
Šef poslaničke grupe DS Borislav Stefanović ranije je rekao da je Đilas podneo ostavku na funkciju poslanika jer je procenio da ne može da pruži maksimum u parlamentu

BEOGRAD - Republicka izborna komisija dodelila je danas mandat Ivanu Jovanoviću, novom poslaniku Demokratske stranke u Skupštini Srbije, koji će zameniti Dragana Đilasa.

Đilas je 14. oktobra podneo ostavku na poslaničku funkciju. Ivan Jovanović je već bio poslanik u parlamentu od 2008. do 2012. godine.

Šef poslaničke grupe DS Borislav Stefanović ranije je rekao da je Đilas podneo ostavku na funkciju poslanika jer je "procenio da ne može da pruži maksimum u parlamentu".

Po proceduri, Skupština Srbije treba da konstatuje madat novom poslaniku DS Ivanu Jovanoviću, na predlog skupštinskog Administrativnog odbora.

Republicka izborna komisija je na današnjoj sednici donela i Uputstvo za sprovodenje glasanja na neposrednim izborima za clanove nacionalnih saveta nacionalnih manjina, na teritoriji Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija, koji će biti održani 26. oktobra.

Članovi Republicke izborne komisije doneli su izmenu i dopunu Rešenja o odredivanju birackih mesta za glasanje na neposrednim izborima za clanove nacionalnih saveta nacionalnih manjina.

Doneta je i izmena Odluke o obrazovanju Radnog tela Republicke izborne komisije za opštinu Arandelovac i grad Kragujevac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja