RIK PONIŠTIO REZULTATE NA 11 BIRAČKIH MESTA Da li je među njima i vaš glas? Evo gde su sporne kutije
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Anulirano

RIK PONIŠTIO REZULTATE NA 11 BIRAČKIH MESTA Da li je među njima i vaš glas? Evo gde su sporne kutije

Politika -

BEOGRAD - Republička izborna komisija danas je anulirala rezultate predsedničkih izbora na 11 biračkih mesta na kojima nije bilo moguće utvrditi volju birača.

Reč je o biračkim mestima sa manje od sto do najviše oko 1.700 birača po biračkom mestu. To znači da rezultati glasanja sa tih biračkih mesta neće ući u statističku obradu, odnosno neće se računati u konačnim rezultatima. Izbori su anulirani na biračkom mestu 36 u Smederevu i biračkom mestu 42 u Priboju.

Foto: Nebojša Mandić
Foto: Nebojša Mandić

U Nišu su anulirani rezultati izbora na biračkim mestima Palilula 26, 10 Crveni krst, 24 Medijana, 30 Medijana, 22 Crveni krst i Medijana 2.U Aleksincu su anulirani rezultati sa biračkih mesta 66 i 19 i u Vranju na biračkom mestu 79.

RIK je juče odlučila da za 70 biračkih mesta na kojima su utvrđene logočko-računske greške otvore džakovi sa glasačkim listićima i izvrši uvid u izborni materijal što je i učinjeno.Posle uvida u materijal u džakovima, greške su utvrđene za 14 biračkih mesta od kojih su danas anulirani rezultati na 11 biračkih mesta.

Za izborne rezultate za preostala tri biračka mesta - Medijana 7 u Nišu i dva biračka mesta u Bojniku - 15 i 23, RIK je odlučila da se unesu u statistiku.Na sednici RIK u toku je pauza kako bi članovi Komisije obavili uvid u sadžaj džakova sa sedam biračkih mesta u Vlasotincu na kojima je, umesto koordinatora RIK, radno telo samo ispravljalo logičke greške u zapisnicima o radu biračkog odbora.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: Vesti 07.04

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja