RUŽIĆ: Dačić i ja saslušani smo kao svedoci u slučaju Galenika!
Foto: Drgana Udovičić

Potvrđena saznanja Kurira

RUŽIĆ: Dačić i ja saslušani smo kao svedoci u slučaju Galenika!

Politika -
Ružić je naveo da je saslušanje kao svedoka odbrane trajalo 45 minuta i da su tu bili prisutni tužilac, advokati okrivljenih i okrivljeni, kao i da ne zna šta su Dačića koji je u istom svojstvu saslušan pitali

BEOGRAD - Predsednik Izvršnog odbora SPS-a Branko Ružić rekao je da je u Specijalnom sudu saslušan kao svedok odbrane u slučaju Galenika.

Ružić je naveo da je saslušanje trajalo 45 minuta o okolnostima sa kojima je, kako kaže, upoznat i da su tu bili prisutni tužilac, advokati okrivljenih i okrivljeni.

On je potvrdio da je u istom svojstvu saslušan i lider te stranke i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ali da, kako je rekao, ne zna šta su ga pitali.

Ružić je rekao da ne može ništa više da kaže s obzirom na to da je reč o postpku koji je u toku.

Podsetimo Ivica Dačić, lider SPS, i njegov stranački kolega Branko Ružić juče su svedočili u Specijalnom sudu u vezi s malverzacijama u državnoj farmaceutskoj kompaniji „Galenika“, koju su godinama vodili upravo kadrovi ove partije

Podsetimo i da je, zbog milionske pljačke u „Galenici“ nedavno je uhapšen i direktor SPS Dejan Backović, koji se i dalje nalazi u pritvoru, dok je bivši direktor Nenad Ognjenović uhapšen u maju prošle godine.

Dačić se u specijalnom sudu zadržao više od dva sata, a tužiocu je ispričao da su socijalisti dobili „Galeniku“ na osnovu koalicionog sporazuma.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja