Saljihaj: Tači je najodgovorniji za sve što je radila OVK
Foto: Fonet/AP

Bivši kosovski vicepremijer

Saljihaj: Tači je najodgovorniji za sve što je radila OVK

Politika -
OVK se optužuje za teška krivična dela u lancu komandovanja, a Hašim Tači nikada nije na udaru, nego se stalno osuđuju ostali. To nije u redu, jer se optužuju njegovi potčinjeni, a on ni za šta ne odgovara, rekao je Adem Saljihaj

PRIŠTINA - Hašim Tači je najodgovorniji za sve što je radio OVK tokom rata, izjavio je poslanik Demokratskog saveza Kosova i bivši zamenik kosovskog premijera Adem Saljihaj. On je dodao da i pohvale i odgovornost sleduju Tačiju. "OVK se optužuje za teška krivična dela u lancu komandovanja, a Hašim Tači nikada nije na udaru, nego se stalno osuđuju ostali. To nije u redu, jer se optužuju njegovi potčinjeni, a on nizašta ne odgovara", rekao je Saljihaj.Sumnja se, primećuje dnevnik, da Hašim Tači i Kadri Veseli pokušavaju da svojim delovanjem profitiraju kako bi se njihova imena brisala sa famoznog spiska Dika Martija. Nedavna "priredba" u kosovskoj skupštini oko usvajanja zakona o Specijalnom sudu mnogi analitičrii poslanici skupstine Kosova smatraju pozorištem dvojice DPK, Hašma Tačija i Kadri Veselija, piše list. Faik Krasnić je izjavio da se Kadri Veseliju i Hašimu Tačiju žuri sa usvajanjem u Specijalnog suda, jer izgleda da su dobili garancije od međunarodnog faktora da oni neće biti na spisku za optužnice.

" Veliki je paradoks da oni koji su vodili rat ne budu optuženi nego se optužuju obični pripadnici OVK, rekao je Krasnići.

(Tanjug/Kosova sot)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track