SANDA RAŠKOVIĆ IVIĆ: Priča o Zajednici srpskih opština obmanjivanje naroda
Foto: Nebojša Mandić

Nema mesta za trijumfalizam

SANDA RAŠKOVIĆ IVIĆ: Priča o Zajednici srpskih opština obmanjivanje naroda

Politika -
Predsednica Demokratske stranke Srbije Sanda Rašković Ivić rekla je da je Zajednica srpskih opština niži nivo prava Srba od onog garantovanog Ahtisarijevim planom

BEOGRAD - Predsednica Demokratske stranke Srbije (DSS) Sanda Rašković Ivić ocenila je danas, u izjavi FoNetu, da za ono što je dogovoreno u četiri potpisana sporazuma sa Prištinom premijer Aleksandar Vučić nije ni trebalo da ide u Brisel i da "nema mesta za trijumf", kao i da su sve izjave o pobedi obmanjivanje naroda.

- Sigurna sam da je Vučić od gotovog napravio veresiju, sporazume niko nije video, a izjava (Marka Đurića) da smo dobili 5:0 ne znači ništa, izjavila je Rašković-Ivić.

Kako je istakla, Zajednica srpskih opština je niži nivo prava Srba od onog garantovanog Ahtisarijevim planom, protiv koga su, u vreme kad je predložen, u Skupštini Srbije bili i Vučić i ostali. Ako sada nešto što je manje od Ahtisarijevog plana, po pravima i ingerencijama, proglašavate pobedom, onda je to laganje i obmanjivanje naroda, konstatovala je Rašković Ivić.

Prema njenom mišljenju, tvrdnje da je Zajednica srpskih opština sporazumom dobila ingerencije nad zdravstvom i školstvom, kao i da će biti finansirana iz Beograda, obmana su, jer je država Srbija i do sada u potpunosti kontrolisala i finansirala te oblasti u srpskim sredinama.

Ministarstva prosvete i zdravstva su do sada birala direktore škola, bolnica, domova zdravlja. I mi sada nešto što imamo pod ingerencijom države Srbije dajemo nevladinoj organizaciji koja se zove Zajednica srpskih opština, naglasila je Rašković Ivić.

Ona je ukazala da Zajednica srpskih opština nije dobila ingerencije nad sudstvom i policijom u srpskim sredinama, zbog toga što bi Kosovo trebalo da menja svoj ustav, "a to im ne pada na pamet". Zajednica srpskih opština se bazira na odbornicima biranim na osnovu zakona i sistema nelegalne Republike Kosovo, i zato mesta za trijumf Srbije nema, zaključila je Sanda Rašković-Ivić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track