Šapić: Neću da se bavim visokom politikom već problemima Novobeograđana
Foto: Zorana Jevtić

O izlasku iz DS

Šapić: Neću da se bavim visokom politikom već problemima Novobeograđana

Politika -
Udruženje Za naš grad ide na lokalne izbore, poručio predsednik opštine Novi Beograd

BEOGRAD - Donedavni funkcioner Demokratske stranke i predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić, koji je nedavno osnovao Udruženje građana "Za naš grad" rekao je danas da je to apolitična organizacija koja će učestvovati na narednim lokalnim izborima.

Šapić je na konferenciji za novinare rekao da je DS napustio jer ne želi da se bavi visokim političkim temama, već iskuljučivo lokalnim problemima građana, posebno na Novom Beogradu. "Cilj Udruženja je poboljšanje uslova građana u različitim oblastima: od komunalnih, infrastrukturnih, preko socijalno-obrazovnih, do sportskih i kulturnih", rekao je Šapić.

On je dodao da Udruženje neće biti klasična politička organizacije jer neće imati članstvo i članske karte, a biće otvoreno za sve građane, bez obzira da li su već članovi neke partije."Cilj nam je da na lokalne izbore za godinu i po dana, izađemo sami", istakao je Sapić, ali je naglasio da je saradnja sa drugim strankama moguća.

Na pitanje novinara da li je tačno da su neki odbornici napustili Demokratsku stranku da bi podržali Udruženje, Šapić je rekao da ne želi nikoga da imenuje jer "trenutno nije prioritet formiranje odborničke grupe u gradu".On je istakao da Udruženje trenutno ima 11 odbornika u skupštini Novog Beograda, koji deluju kao samostalni odbornici ili članovi drugih partija, većinom iz DPS-a i DS-a.

Ljiljana Jovičić, koju su mediji apostrofirali kao jednu od tri članice DS-a koje su tu stranku napustile da bi se priključile Šapićevom udruženju je to negirala."U ovom trenutku sam i dalje u DS-u", rekla je Jovičić.Ona je dodala da je na konferenciju došla da bi pružila podršku Šapiću, a da će javnost biti obaveštena u ime koje organizacije će nastupiti kada se bude formirala odbornička grupa Skupištine Novog Beograda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track