SAŠA JANKOVIĆ: Regularnost izbora već ugrožena
Foto: Marina Lopičić

Brojne zloupotrebe

SAŠA JANKOVIĆ: Regularnost izbora već ugrožena

Politika -

BEOGRAD - Predsednički kandidat Saša Janković izjavio je večeras da je regularnost izbornog procesa već ugrožena i da taj proces ne predstavlja samo glasanje i prebrojavanje glasova.

Janković je u intervjuu za N1 kao primer ugrožavanja regularnosti izbora naveo da premijer i predsednički kandidat Aleksandar Vučić zloupotrebljava državnu funkciju kada helikopterom sleće u Novi Pazar na skup povodom otvaranja stadiona izgradjenog od novca poreskih obveznika i govori o svojoj predsedničkoj kampanji.

Foto. Marina Lopičić
Foto. Marina Lopičić

Janković je dodao da Vučić koristi silu i ucene, kao i da zloupotrebljava sve državne institucije.On je rekao da se gradjani svakodnevno zastrašuju i da se preti "gradonačelnicima, novinarima, zaposlenim u javnim preduzećima, kao i celim porodicama", a da je Vučićev odnos prema medijima "odraz onoga kako vlada Srbijom".

"Srbija je pod medijskim mrakom, javna preduzeća rade za vladajuću stranku i njega, policija ne štiti gradjane, u Srbiji Aleksandar Vučić govori da samo što nismo stigli Nemačku po standardu, a mi smo zemlja u kojoj je najveći jaz izmedju bogatih i siromašnih. Stvari koje radi su veoma štetne i opasne", rekao je Janković.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

On je rekao da i nakon upozorenja prijatelja iz Bezbednosno-informativne agencije nije uplašen za sebe i da je "juče šetao sa 20.000 ljudi bez telohranitelja"."Zašto bih im prijavljivao ono što sami znaju. Podnete su krivične prijave protiv čoveka koji je rekao da bi me trebalo vešati zato što sam doveo Crnogorca na predizborni skup", kazao je Janković upitan da li je prijavio saznanja koja ima o tome da je ugrožen.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track