SAŠA JANKOVIĆ: Srbiju vode navijački huligani i oni koji građane nazivaju ološem
Foto: Damir Dervišagić

Miting u Novom Sadu

SAŠA JANKOVIĆ: Srbiju vode navijački huligani i oni koji građane nazivaju ološem

Politika -

NOVI SAD - Saša Janković, kandidat na izborima za predsednika Srbije, izjavio je danas u Novom Sadu da će jaka Vojvodina značiti i jaku Srbiju.

"Oslobodimo Novi Sad, Vojvodinu, Srbiju! Što je jači Novi Sad, što je jača Vojvodina, to je jača i Srbija", rekao je Janković na predizbornom mitingu na Pozorišnom trgu u Novom Sadu pred više hiljada građana.

On je ocenio da Srbiju vode "navijački huligani", kao i oni koji građane nazivaju "ološem"."Ali, nije više pitanje ko su oni, nego ko smo mi. Ovo je pitanje da li će bilo ko od vas moći da radi bilo šta a da nekome ne mora da ljubi skute. Molim vas da ne glasate za mene, glasajte za sebe!", kazao je Janković.

Košarkaški treber Dušan Ivković rekao je da predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić "non-stop laže" i da "želi da zavede diktaturu" u Srbiji.

On je Jankoviću poklonio košarkašku loptu na kojoj je napisao broj jedan, jer je Janković prvi na izbornom listiću na predsedničkim izborim u iduću nedelju, 2. aprila, a Janković je potom tu loptu bacio u pobliku.

Reditelj Kokan Mladenović je ocenio da su pokazatelji fašizacije društve slučajevi rušenja četvrti Savamala u Beogradu i uklanjanja umetničkog murala u centru Novog Sada.

"Da ne bismo doživeli neku svoju Kristalnu noć, vreme je da kažemo dosta", rekao je Mladenović.

Reditelj Zdravko Šotra rekao je da treba čitati pisma Ive Andrića iz dvadesetih godina prošlog veka i pisma Tomasa Mana iz tridesetih, o dolasku fašista i nacista na vlast.

"Strašno je što prepoznajemo sebe u tim svedočenjima klasika", kazao je Šotra i pozvao gradjane da svim svojim prijateljima kažu da treba da izadju na izbore, jer će u suprotnom u suštini glasati za Vučića.

Profesor Srbijanka Turajlić je kazala da Srbija nije ukleta zemlja, niti su njeni gradjani ukleti ljudi.

"Srbije nije njegova, Srbija je naša! Mi smo ti koji će zaustaviti njegove autobuse, makar morali da ležimo na putu!", kazala je ona.

Glumac Sergej Trifunović nabrojao je deo neispunjenih Vučićevih obećanja i poručio da građani moraju da se izbore da se uspostavi država i sistem koji funkcioniše.

Akademik Dušan Teodorović je rekao da se ne sme zaboraviti šta je Vučić govorio o Bošnjacima dok je bio u Srpskoj radikalnoj stranci i dodao: "Sram te bilo, Aleksandre Vučiću!".

Istoričar umetnosti Nebojša Milenković ocenio je da su građani prestali da se plaše i da tako "počinje svaka revolucija".

Gradjani su nosili zastave Srbije, Vojvodine i Jankovićeve predizborne zastave, kao i crvene, plave i bele balone.Nosili su transparente "Ako vam je dobro, onda ništa", "Nećemo vam praštati", "Udri - jače, ruši - bolje, beži - brže", "Zadnji voz za Srbiju 2.4.2017", "Bez straha", "Kako ste, premijeru?".Posle mitinga povorka je prošla centralnim novosadskim ulicama. Na čelu kolone bili su veliki predizborni transparent Jankovića i dobošari, a građani su uzvikivali "Pobeda!" Skup u obezbedjivali policija i privatno obezbeđenje, a incidenata nije bilo.

“Da se ne lažemo” sa predsedničkim kandidatom Boško Obradović: Nikolić je bio Vučićev sluga

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track