Saslušanje o smrti Ivane Bodrožić: Maskirani tehničar sa VMA branio se ćutanjem!
Foto: Zorana Jevtić

Istraga

Saslušanje o smrti Ivane Bodrožić: Maskirani tehničar sa VMA branio se ćutanjem!

Crna Hronika -
Ljubiša Pavlović hteo da pobegne od novinara, nije ništa hteo da otkrije tužiocu

Ljubiša Pavlović (51), medicinski tehničar sa VMA, koji se sumnjiči da je Ivani Bodrožić nabavio propofol, branio se ćutanjem na saslušanju u Trećem osnovnom tužilaštvu. Kako se nezvanično saznaje, glavni osumnjičeni za smrt Ivane Bodrožić odbio je da odgovara na pitanja tužioca. Uprkos tome, kako se saznaje, slučaj protiv Pavlovića je dovoljno jak i utemeljen brojnim dokazima.- Pre svega, Pavlovića su u noći Ivanine smrti kamere snimile ispred “Hajata”, što su potvrdili i svedoci. O intenzivnoj komunikaciji tehničara i nastradale devojke govore i poruke pronađene u Ivaninom telefonu, a do kojih su došli članovi njene porodice nakon smrti. Ako sud i ne prihvati ove poruke kao dokazni materijal, pomenuti članovi porodice su spremni o tome da svedoče na sudu - kaže ovaj izvor.Beživotno telo Ivane Bodrožić, ćerke vojvođanske poslanice Nade Bodrožić, pronašla je spremačica u sobi 326 hotela “Hajat” 10. decembra prošle godine. U ruci je imala ubodenu braunilu, a pored tela pronađeni su špricevi i pet bočica anestetika “propofol” koji je dostupan samo u bolničkim rezervama. Protiv Ljubiše Pavlovića je podnesena krivična prijava za delo proizvodnja i stavljanje u promet škodljivih proizvoda, a istražni postupak vodi Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu. U krivičnom zakoniku Srbije zaprećena kazna za ovo krivično delo je od šest meseci do šest godina zatvora.

Ivana Bodrožić
Ivana Bodrožić

Prema rečima našeg izvora iz istrage, utvrđeno je da se osumnjičeni kobne večeri video sa Ivanom Bodrožić, o čemu svedoči i razmena poruka s Pavlovićem iz mobilnog telefona preminule.

- U tim porukama, između ostalog, piše da je Bodrožićeva tražila od zaposlenog na VMA da joj donese propofol. Takođe, sigurnosne kamere kobne noći snimile su Pavlovića ispred hotela „Hajat“. Postoje očevici koji to mogu i da potvrde - kaže izvor Kurira iz istrage.

Pavlović je podsetimo, posle Ivanine smrti saslušan u policiji.- Pozvala me je tog dana i rekla mi da ima užasnu glavobolju. Zamolila me je da je odvezem na VMA, tamo smo joj stavili braunilu, nakon čega sam je vratio u hotel. Ostavio sam je ispred, nisam ulazio. Nisam joj davao nikakav lek niti anestetik - rekao je Pavlović u policiji.

(Z. N.) / Blic /EPK

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track