SASTANAK U PODGORICI: Tači danas kod Mila Đukanovića
Foto: Wikipedia

Čuvaju ga jake policijske snage

SASTANAK U PODGORICI: Tači danas kod Mila Đukanovića

Politika -
Tačijev dolazak u Crnu Goru prate visoke mere bezbednosti, zbog najavljenog protesta nekoliko udruženja raseljenih i porodica nestalih sa Kosova

PODGORICA - Potpredsednik kosovske vlade Hašim Tači, koji je sinoć doputovao u Crnu Goru, danas će razgovarati sa najvišim zvaničnicima u Podgorici.

Tači je u Crnu Goru stigao preko graničnog prelaza Božah, u blizini Podgorice, a prolaskom kroz varošicu Tuzi, pretežno nastanjenju Albancima, njega su pozdravili sunarodnici, preneli su mediji. Potpredsednik kosovske vlade i ministar inostranih poslova sastaće se tokom prepodneva sai premijerom Milom Đukanovićem i ministrom inostranih poslova Igorom Lukšićem, nakon čega slede razgovori sa predsednikom skupštine Rankom Krivokapićem i predsednikom republike Filipom Vujanovićem.

Tačijev dolazak u Crnu Goru prate visoke mere bezbednosti, zbog najavljenog protesta protiv njegove posete nekoliko udruženja raseljenih i porodica nestalih sa Kosova. Protest je zakazan za danas posle podne i to u blizini vile "Gorice" , gde se održavaju zvanični kosovsko-crnogorski razgovori.

U jutarnjim satima mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije će u obližnjoj crkvi Svetog Đordja služiti moleban za žrtve sa Kosova. Policija je ranije saopštila da neće dozvoliti incidente tokom Tačijeve posete Podgorici. Patrola posebne jedinice od srede obezbeđuje Ambasadu Kosova.

O pojačanim merama bezbednosti svedoči i činjenica da fotoreporterima i snimateljima nije dozvoljeno da snimaju današnji susret Tačija sa premijerom Đukanovićem i ministrom inostranih poslova Lukšićem, već će to učiniti vladin biro za odnose s javnošću. Izjave medijima ministara inostranih poslova Tačija i Lukšića najavljene su za 11 sati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja