SDS SUTRA O KANDIDATU Tadić poručio Raduloviću: Ti si najveći najveći neprijatelj opozicije!
Foto: Fonet

Suzili izbor

SDS SUTRA O KANDIDATU Tadić poručio Raduloviću: Ti si najveći najveći neprijatelj opozicije!

Politika -

BEOGRAD - Predsedništvo Socijaldemokratske stranke (SDS) će sutra doneta odluka o podršci predsedničkom kandidatu na predstojećim izborima, koji se očekuju u aprilu.

Posle sednice predsedništva, o tome će na konferenciji za novinare govoriti predsednik SDS Boris Tadić, kratko je najavila ta stranka.

SDS je prethodnom danas podsetila da se zalaže za jednog predsedničkog kandidata proevrpopske opozicje i da će odluku o tome da li će podržati Sašu Jankovća ili Vuka Jeremića doneti uskoro.

Ta stranka je u saopštenju odbacila stav predsednika Pokreta Dosta je bilo (DJB) Saše Radulović o trećem predsedničkom kandidatu, ukolio se se Janković i Jeremić ne dogovore ko će od njih biti predsednički kandidat .

"U okolnostima dva kandidata opozicije, Radulović predlaže trećeg i poziva zapravo na dodatno rasipanje glasova opozicije, samo kako bi dobio malo medijskog prostora", navela je SDS.

Ta stranka je ocenila da pri tome Radulović "pokušava licemerno da se sakrije iza tobožnjeg uslova da će odustati od ubacivanja i trećeg ; kandidata, ukoliko se Jeremić i Janković dogovore"."Na dogovor o jednom kandidatu je pozivala i SDS, ali je danas jasno da takav dogovor nije moguć. Zbog toga će SDS podržati jednog od dva kandidata i o toj odluci u najskorijem vremenu obavestiti javnost", navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja