SDS: Tadić nije obećao podršku Jeremiću, niti bilo kojem drugom kandidatu
Foto: Fonet

SDS: Tadić nije obećao podršku Jeremiću, niti bilo kojem drugom kandidatu

Politika -

BEOGRAD - Socijaldemokratska stranka (SDS) saopštila je danas da predsednik te partije Boris Tadić nije obećao podršku kandidaturi nekadašnjeg ministra spoljnih poslova Srbije Vuka Jeremića, kao ni drugim kandidatima za predsednika Srbije.

U saopštenju se navodi da se SDS zalagao za zajedničkog kandidata na predsedničkim izborima i da će, ako "građanski blok" bude imao više kandidata, SDS odluku o nastupima na predstojećim izborima doneti na stranačkim organima.

"Ukoliko ne uspemo u tome i ako naš politički blok bude imao više kandidata, što bi bila velika greška i korist režimu Aleksandra Vučića, odluku o nastupu SDS-a na predstojećim predsedničkim i parlamentarnim izborima donećemo na organima stranke", navodi se u saopštenju.

Beogradska štampa piše danas da bi Jeremić u nedelju trebalo da najavi da će se kandidovati na izborima za predsednika Srbije. Beogradski mediji su objavili da će Jeremića podržati Boris Tadić, Sanda Rašković Ivić, moguće i Saša Radulović i Boško Obradović, kao i Miroslav Aleksić, Dušan Petrović, Dijana Vukomanović, Đorđe Vukadinović, Janko Veselinović, Veroljub Stevanović, Boško Ničić.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

IZAŠLE KVOTE ZA NOVOG PREDSEDNIKA SRBIJE! Ko je sigurica, a ko iznenađenje?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track