Sednica Biroa: Službe bezbednosti u pripravnosti, sukob se neće preneti u Srbiju!

Sednica Biroa: Službe bezbednosti u pripravnosti, sukob se neće preneti u Srbiju!

Politika -
Biro je predložio Vladi Srbije da formira posebno telo koje će zajednički da koordinira akciju svih bezbednosnih struktura i snaga

BEOGRAD - Trenutno stanje bezbednosti u Srbiji je zadovoljavajuće i ne postoje indicije da će se u narednom periodu sukobi sa teritorije Makedonije preneti na teritoriju Srbije, zaključeno je danas na sednici Biroa za koordinaciju službi bezbednosti.

Biro je predložio Vladi Srbije da formira posebno telo koje će zajednički da koordinira akciju svih bezbednosnih struktura i snaga. Posle sednice Biroa, kojom je predsedavao premijer Aleksandar Vučić, direktor VBA Petar Cvetković rekao je novinarima da će tim telom da rukovodi komadant Žandarmerije Goran Dragović.

Cvetković je naveo da je Biro predložio predsedniku Srbije da donese određenu odluku kako bi se i jedinice VS adekvatno angažovale na teritoriji južnih opština Srbije u graničnom predelu sa Makedonijom.

"Trenutno stanje bezbednosti u Srbiji je zadovoljavajuće i ne postoje indicije da će se u narednom periodu sukobi sa teritorije Makedonije preneti na teritoriju Srbije sve bezbednosne strukture su preduzele mere da do toga eventualno ne dođe", istakao je Cvetković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track