SEDNICA VLADE U 10.30 ČASOVA: I Srbiju uzdrmao izlazak Velike Britanije iz EU
Foto: Dado Djilas

Istorijski dan

SEDNICA VLADE U 10.30 ČASOVA: I Srbiju uzdrmao izlazak Velike Britanije iz EU

Politika -

Odluka britanskog naroda na referendumu nema nikakve veze kada je reč o političkom putu Srbije, Srbija treba da nastavi evropski put i radi svoj deo posla, poručio je danas ministar spoljnih poslova u tehničkom mandatu Ivica Dačić, dodajući da je predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić za 10.30 sati zakazao sednicu Vlade Srbije.

Na toj sednici, kako je Dačić rekao, tema će, pored ostalog, biti i reakcija na referendum, odnosno na očuvanje stabilnosti u zemlji.

Država će, prema njegovim rečima, preduzeti sve svoje mere kako bi se sačuvala ekonomska i finansijska stabilnost u uslovima kada dolazi do određenih poremećaja na svetskom tržištu koji su nastali nakon izjašnjavanja Britanaca na međunarodnom finansijskom tržištu. Dačić ne veruje da će odluka Britanac uticati na nestajanje EU i evropske ideje.

"EU je pretrpela značajan udarac, ali čini mi se i da je Velika Britanija pretrpela veliki udarac",rekao je Dačić, dodajući da je autonomno pravo svakog naroda da odlučuje o svojoj sudbini bez obzira da li se ta odluka nekom dopada ili ne.

Podsetio je i da Velika Britanija, bez obzira što je bila deo EU, nikada u potpnosti nije delila sve mehanizme EU, da je zadržavala određeni nivo posebnosti i imali velike rezerve prema EU.

"Kada je reč o Srbiji, mi treba da gledamo naše interese", naglasio je Dačić.

(Tanjug/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track