SELAKOVIĆ: Kosovo je političko pitanje broj 1 u odnosima sa EU
Foto: Zorana Jevtić

O Vučićevoj poseti Berlinu i EU

SELAKOVIĆ: Kosovo je političko pitanje broj 1 u odnosima sa EU

Politika -
Čuli smo dobre tonove, dobre zvuke i iz Brisela i Berlina", rekao je Selaković, ocenivši da je Srbija, iako ima probleme, uvažena i poštovana

BEOGRAD- Ministar pravde Nikola Selaković izjavio je danas da je poseta premijera Aleksandra Vučića Briselu i Berlinu značajna, jer su Kosovo i Metohija i odnos sa Prištinom političko pitanje broj jedan u odnosima EU i Srbije.

Selaković je na TV Pink rekao da zemlje koje čine okosnicu EU, odnosno Nemačku, najviše zanima pitanje odnosa Beograda i Prištine.

Ministar pravde je ukazao na izjave premijera Aleksandra Vučića, da je, kada se pogleda Briselski sporazum, Srbija svoje obaveze ispunila.

"Čuli smo dobre tonove, dobre zvuke i iz Brisela i Berlina", rekao je Selaković, ocenivši da je Srbija, iako ima probleme, uvažena i poštovana.

Na pitanje o najnovijim slučajevima nasilja u porodici, Selaković je rekao da podržava apele da treba prijaviti nasilje u porodici, jer je zabrinjavajuća statistika koliki procenat nasilja u porodici ostaje neprijavljen.

Selaković je najavio da postoji prilika da se uvede drugačiji način postupanja više državnih organa i dodao da je uveren "da ćemo u toku ove nedelje moći da izađemo sa konkretnim rešenjima".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track