ŠEŠELJ: Neka vlast razmišlja šta će, ja se u Hag ne vraćam!
Foto: Tanjug

Jasan

ŠEŠELJ: Neka vlast razmišlja šta će, ja se u Hag ne vraćam!

Politika -
Ja sam još kada sam stigao iz Haga rekao da dobrovoljno neću da se vratim u Sheveningen. Ostajem pri tome i mene njihova odluka ne zanima", rekao je lider radikala

BOR - Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je danas u Boru da očekuje da mu u sredu zvanično bude dostavljena odluka o povratku u Haški tribunal i ponovio da neće da beži, niti da se dobrovoljno preda.

Prema njegovim recima, odluku iz Haga još nije primio, jer su želeli da mu je uruče na engleskom jeziku, a on je tražio da se prevede na srpski.

"Očekujem da mi odluku dostave u sredu do jedan. Ne nameravam da se krijem, niti da bežim. Od kada sam postao disident, navikao sam na hapšenja, to nije ništa novo za mene. To mi je prirodno stanje, neprirodno mi je kada me ne hapse", rekao je Šešelj na konferenciji za novinare.

"Ja sam još kada sam stigao iz Haga rekao da dobrovoljno neću da se vratim u Sheveningen. Ostajem pri tome i mene njihova odluka ne zanima", rekao je lider radikala.

Šta će dalje da se dešava, prema njegovim rečima, "pitanje je za aktuelnu vlast, Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića".

"Oni su sada u situaciji da o tome odlučuju. Odluka u Hagu je doneta na njihovo insistiranje, kako im na predstojećim izborima ne bi predstavljali veliku pretnju", rekao je Šešelj, koji je bio u poseti Boru i opštinskom odboru te stranke.

Prema njegovim tvrdnjama, politički rejting SRS stalno raste, trenutno su druga stranka u Srbiji, a cilj posete gradovima je jačanje lokalnih odbora, vraćanje i privlacenje novih članova koji nisu zadovoljni sadašnjim stanjem u Srbiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track