Šešelj: Sa Nikolićem i DSS dogovoreno kamenovanje ambasada SAD i Nemačke!
Foto: Fonet

Predsednik SRS

Šešelj: Sa Nikolićem i DSS dogovoreno kamenovanje ambasada SAD i Nemačke!

Politika -
Lider radikala rekao da nije bilo dogovoreno da se organizuje požar, ali je bilo dogovoreno da se gađa kamenjem i sličnim predmetima

BEOGRAD - Lider SRS Vojislav Šešelj tvrdi da se sa Tomislavom Nikolićem i DSS dogovorio uoči mitinga zbog Kosova u februaru 2008. da se "kamenuju" ambasade SAD i Nemačke i traži da aktuelni predsednik Srbije abolira od svake odgovornosti policijske generale koji se sumnjiče da nisu sprečili te napade.

Šešelj je na pres konferenciji rekao da nije bilo dogovoreno da se organizuje požar, ali je bilo dogovoreno da se gađa kamenjem i sličnim predmetima".

Sešelj ističe da su radikali ponosni na to što je tada urađeno i ističe da "ne mogu sada kola da se slome na policijskim generalima", koji to i nisu mogli da zaustave.

Lider SRS je dodao i da je Zoran Vujović, koji je tada smrtno stradao u požaru u ambasadi SAD, bio član SRS.

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu u toku je istraga protiv šestorice osumnjičenih u slučaju paljenja ambasada u Beogradu nakon mitinga "Kosovo je Srbija" 21. februara 2008. godine a uskoro će početi i saslušanja svedoka, rečeno je u tom tužilaštvu.

Tužilaštvo u pisanoj informaciji precizira da je naredbom o sprovodenju istrage osumnjičenima stavljeno na teret izvršenje krivičnih dela teško delo protiv opšte sigurnosti i zloupotreba službenog položaja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track