SEVAJU VARNICE U VLADI: Zaratili Kori i Gašić, Vulin i Đurić
Foto: Zorana Jevti

Fajt u Nemanjinoj 11

SEVAJU VARNICE U VLADI: Zaratili Kori i Gašić, Vulin i Đurić

Politika -
Udovički je rekla da će tražiti da smanjenje dnevnica obuhvati ceo sistem, Gašić poručio da će se boriti da se Vojska izuzme. Đurić i Vulin ukrstili koplja zbog Kosova i Metohije

BEOGRAD - Dok ministarka državne uprave Kori Udovički sva važna najavljuje da će njeno ministarstvo insistirati da smanjenje dnevnica obuhvati ceo sistem, ministar odbrane Bratislav Gašić poručuje da ovom odlukom ne može biti obuhvaćena Vojska. Nakon što je istakao da nije isto biti u Kopnenoj zoni bezbednosti pod punom ratnom opremom na 40 stepeni iza minskih polja i otići u Niš na službeni put, Gašić je poručio Kori da ne dira Vojsku.Burna sednica- Vojska je stub odbrane. Smatram da se smanjenje dnevnica ne odnosi na Vojsku - kazao je Gašić za Kurir.Inače, ovo nisu jedini ministri koji su ukrstili koplja. Tako je došlo do razmirica između Marka Đurića, direktora Kancelarije za KiM, i Aleksandra Vulina, ministara rada i lidera PS, i to zbog smene Aleksandra Jablanovića, člana PS, sa mesta predstavnika Srpske liste. Nedavno je na sednici Vlade, održanoj 24. septembra, Đurić kritikovao Jablanovića da ne poštuje odluke Vlade, na šta mu je Vulin odgovorio da to nije tačno, te poručio da mu podriva PS. U Kancelariji za KiM nisu hteli da komentarišu saznanja Kurira, ali su istakli da Vlada i poslanici treba da budu na istoj liniji. Aleksandar Vulin je kratko poručio u razgovoru za naš list:Čuvam Vučića- Ne postoji sukob. Za mene na KiM ne postoje stranke. Samo Srbi.Sa druge strane, Jablanović je nedvosmisleno rekao da svojim radom brani premijera Vučića, i to upravo od Đurića!- Đurić nema čime da se bavi, pa se bavi mojim radom. Problem je to što se on i njegovi ljudi za sve pozivaju na Vučića, pa čak i kad treba da se učitelju doda veći fond časova. Inače, nema nikakvog sukoba PS-SNS i nijedna optužba koju su izneli na moj račun nije tačna - tvrdi Jablanović.(S. Đ)

Branko RadunSUKOBI NECE POLJULJATI VLADUBranko Radun, analitičar, kaže da ovi sukobi zasad ne mogu da poljuljaju Vladu.- Do sada nismo imali ovakve nesuglasice, tako da su mi neobične. Ako bi se ovi sukobi nastavili ili eskalirali, mogli bi da utiču na raspisivanje vanrednih izbora - kaže on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja