SI ĐINPING PISAO NIKOLIĆU: Vi ste moj lični prijatej i stari prijatelj kineskog naroda
Foto: Fonet/AP

Srdačno

SI ĐINPING PISAO NIKOLIĆU: Vi ste moj lični prijatej i stari prijatelj kineskog naroda

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Kine Si Djinping poručio je u pismu predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću da pridaje veliki značaj odnosima dve zemlje i da želi zajedno sa Nikolićem da unapređuje sveobuhvatno strateško partnerstvo.

"„Vi ste stari prijatelj kineskog naroda i moj lični prijatelj. U vaššem pismu ste dali visoke ocene o razvoju kinesko-srpskih odnosa i o postignutim pozitivnim rezultatima saradnje između naše dve zemlje u svim oblastima, s čim se potpuno slažžem", navodi se u pismu.

Si je rekao da Srbija, pod Nikolićevim vođstvom, aktivno reaguje i učestvuje u izgradnji „Jedan pojas, jedan put“ i „Saradnji 16+1“, što on, kako kaže, visoko ceni.

Ilustracija, Foto: Dragana Udovičić
Ilustracija, Foto: Dragana Udovičić

Kineski predsednik je ocenio da trenutno odnosi između Kine i Srbije pokazuju snažžne trendove, što donosi korist i dobrobit za oba naroda.

"Pridajem veliku pažžnju kinesko-srpskim odnosima, i žželim da zajedno s vama unapređujemo dalji razvoj sveobuhvatnog stratešškog partnerstva između Kine i Srbije na sve višši nivo"“, navodi se u pismu, saopštila je Služba za saradnju s medijima Predsednika Republike.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track