SIMIĆ O OTIMAČINI: Od 1999. uzurpirano milion katastarskih parcela, odluka Prištine represivna
Foto: Kancelarija Vlade Za KiM

Kosovska Mitrovica

SIMIĆ O OTIMAČINI: Od 1999. uzurpirano milion katastarskih parcela, odluka Prištine represivna

Politika -

KOSOVSKA MITROVICA - Predsednik Srpske liste Slavko Simić izjavio je danas da je odluka kosovske vlade da svu nepokretnu imovinu registrovanu na SFRJ, Srbiju i AP KiM registruje kao svoju represivna i da treba da je odmah opozove.

Odluka kosovske vlade je tendenciozna i predstavlja pokušaj da se kroz odluke kosovskih institucija nastavi permanentna represija nad srpskim stanovništvom na Kosovu i Metohiji i oduzimanjem društvene i privatne imovine srpskog naroda, rekao je Simić.

OTIMANJE IMOVINE: Priština prisvaja svu nepokretnu imovinu na ime Srbije i SFRJ?!

On je rekao da je od 1999. godine uzurpirano preko milion katastarskih parcela društvenih i javnih preduzeća na Kosovu i Metohiji i da je sada očigledan pokušaj zvanične Prištine da usvajanjem jednostranih odluka legalizuje nelegalno prisvojenu imovinu.

- Mi želimo da zaštitimo naš nacionalini ekonomski interes, koji je veoma važan kako za našu državu Srbiju tako i za naš narod na KiM. Zato je naš čvrst stav da Priština treba odmah da opozove ovako štetnu odluku i da prestane sa političkim i pravnim prejudiciranjem vlasničkih prava - rekao je Simić.

On je dodao da o pitanju imovine treba da se razgovara u Briselu kao ključnoj temi.Kako je objavljeno na sajtu kosovske vlade, na osnovu odluke Vlade koju je potpisao Isa Mustafa sva nepokretna imovina registrovana na ime SFRJ, odnosno Republike Srbije i Autonomne Pokrajine Kosovo, registruje se na ime Kosova kao vlasnika imovine.

(Foto: Kancelarija za KiM)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja