SITUACIJA TRAGIKOMIČNA DSS: Predsednika Srbije ne bira RIK, već narod
Foto: Marina Lopičić

Poslednje oglašavanje na ovu temu

SITUACIJA TRAGIKOMIČNA DSS: Predsednika Srbije ne bira RIK, već narod

Politika -

BEOGRAD - Demokratska stranka Srbije saopštila je danas da je tragikomična situacija u kojoj javnu raspravu o potvrđivanju rezultata nedavno održanih predsedničkih izbora vode stranke čiji predsednički kandidati zajedno nisu osvojili više od tri i po odsto glasova.

Navodeći da se oglašavaju poslednji put o, po njihovom mišljenju, bespredmetnoj temi koju je proteklih dana u javnosti otvorio lider Dveri Boško Obradović, iz DSS poručuju da će sa svoje strane nastaviti borbu za promenu vlasti i promenu politike kroz nuđenje konkretnog programa.

Ta stranka će, poručuju, ostati otvorena za saradnju sa svim opozicionim strankama kako bi se konačno obezbedili fer i pošteni izborni uslovi.

Za njih je rasprava o potvrđivanju rezultata predsedničkih izbora bespredmetna jer će, kako navode, oni biti utvrđeni nezavisno od glasanja u Republičkoj izbornoj komisiji zato što to tako nalaže zakon.

"Da li su oni bili 'fer' i 'pošteni'? Naravno da nisu. Da li je o tome trebalo razmišljati ranije? Naravno da jeste. Da li se sada nešto može promeniti u vezi sa njima? Naravno da ne može. Tvrditi suprotno je ne samo netačno već je, za naše poimanje politike, i neodgovorno", navodi se u saopštenju DSS.

U krajnjem slučaju, kažu, ako s jedne strane zaista stoji ceo narod a sa druge strane aktuelni premijer Aleksandar Vučić, kao što navodi pokret Dveri, onda pitanje glasanja u RIK nije samo bespredmetno, već postaje i smešno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track