SKANDAL U LUČANIMA: Funkcioner SNS sedi u vrhu opštine umesto u zatvoru!
Foto: Kurir

Jači od države

SKANDAL U LUČANIMA: Funkcioner SNS sedi u vrhu opštine umesto u zatvoru!

Politika -

Mihailo Nikolić iz SNS nesmetano obavlja funkciju pomoćnika predsednika opštine iako je sud u Čačku naredio da ide na izdržavanje kazne

BEOGRAD - Naprednjak Mihailo Nikolić sedi u fotelji pomoćnika predsednika opštine Lučani iako bi trebalo da bude u zatvoru! Naime, njemu je određena zatvorska kazna i naloženo privođenje, koje još nije izvršeno.Naš list je imao uvid u naredbu o sprovođenju u okružni zatvor Čačak, koju je 16. marta za Nikolića kao „kažnjeno lice“ izdao Prekršajni sud u Čačku, odnosno njegovo odeljenje u Guči.

Debeo dosije

- Sprovođenje se naređuje zato što kažnjeni nije postupio po rešenju o zameni za zatvor, odnosno nije se javio na nalog za izdržavanje kazne zatvora (zamena za neplaćenu novčanu kaznu) - navodi se u pomenutoj naredbi.Prema saznanjima Kurira, Nikolić, koji je bivši telohranitelj Velimira Ilića i funkcioner Nove Srbije, nakupio je čak 27 neizmirenih prekršajnih prijava i duguje državi 500.000 dinara. Njegovo ime je, prema našim saznanjima, i u krivičnoj evidenciji MUP.- Neverovatno je da Nikolić nesmetano vodi opštinu i šeta se slobodno po Lučanima, a postoji nalog za njegovo privođenje. On duguje 500.000 dinara za 27 prekršajnih prijava, koje su se, posle neplaćanja, pretvorile u kaznu zatvora. On je 25. marta uplatio 100.000, što je tek petina kazne. Dospeo je u opštinsko rukovodstvo iako ima krivični dosije i optuživan je za brojna krivična dela, poput teške krađe, ugrožavanja bezbednosti saobraćaja, nedozvoljenog držanja oružja i napada na komunalnog inspektora - tvrdi naš izvor.Izbegao da odgovoriKurir je juče kontaktirao s Mihailom Nikolićem, ali je on izbegao da nam objasni ceo slučaj, uprkos obećanju da će nam se javiti kad završi svoje obaveze. I službenici opštine Lučani s kojima smo juče razgovarali znaju za sudski nalog za privođenje pomoćnika predsednika opštine. Međutim, oni su nam rekli da je, prema njihovim saznanjima, „sve to regulisano“.U policiji u Lučanima, koja je u sudskoj odluci navedena da treba da sprovede Nikolićevo privođenje, nismo uspeli da dobijemo objašnjenje zašto ono još nije izvršeno.

Nikolić je na opštinsku funkciju postavljen u oktobru 2015. i tada je predsednica opštine Vesna Stambolić, takođe iz SNS, trpela kritike jer je za pomoćnika izabrala čoveka bez kvalifikacija i školske spreme.Tek što je zaseo u opštinsku fotelju, Nikolić je dospeo na stub srama u sopstvenoj stranci zbog bahate proslave Svete Petke u Lučanima. Bez znanja lokalnog rukovodstva SNS zakazao je proslavu stranačke slave u hotelu „Lučani“, i to uz trubače i pevače. Ova krsna slava SNS zapravo je otkrila razdor među lučanskim naprednjacima jer je povereništvo SNS slavilo u prostorijama stranke.

Loži se na „kuma“SELFI NA GROBU BOŠKA RADONJIĆAMihailo Nikolić fanatični je poštovalac lika i dela Boška Radonjića, jednog od najkontroverznijih ličnosti srpske emigracije u Americi, biznismena i „kuma“ irske mafije u Njujorku. Nikolić se na društvenim mrežama hvalio fotografijom na kojoj u majici s likom Radonjića i natpisom „Poslednji bos“ pozira na grobu ovog velikog „bosa“, uz poruku „Da se ne zaboravi“. Inače, osim Velje, ovaj naprednjak je u jednom periodu čuvao i Radonjića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track