SKUPŠTINA SRBIJE: Zoran Živković kažnjen sa 6.829 dinara
Foto: Dado Djilas

opomena zbog sednice o Beogradu na vodi

SKUPŠTINA SRBIJE: Zoran Živković kažnjen sa 6.829 dinara

Politika -
Živković je na sednici Odbora ocenio da nema osnova da bude kažnjen, niti je bilo osnova da bude opomenut na skuštinskom zasedanju

BEOGRAD - Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja izrekao je novčanu kaznu poslaniku Zoranu Živkoviću zbog opomene na zasedanju parlamenta o Beogradu na vodi, kada je podsetio na izjave ljudi iz danas vladajuće Srpske napredne stranke pre "petnaestak godina da treba pobiti po 100 muslimana".

Živković je na sednici Odbora ocenio da nema osnova da bude kažnjen, niti je bilo osnova da bude opomenut na skuštinskom zasedanju, jer smatra da je "samo citirao reči predsednika" SNS.

"Citirao sam predsednika vaše stranke i za to sam dobio opomenu, nema osnova da budem kažnjen", rekao je Živković predsedniku Odbora i šefu poslaničke grupe SNS Zoran Babiću.

Babić je uzvratio da je Živković opravdano opomenut, jer se igra osećanjima jedne nacionalne manjine u Srbiji koja predstavlja vrednost društva.

Živkoviću je odlukom Odbora odbijeno deset odsto od osnovne plate, što iznosi 6.829 dinara.

Odlukom Odbora, novčano su kažnjeni i poslanici Marko Đurišić iz Socijaldemokratske stranke, Borislav Stefanović iz Demorkatske stranke i Vučeta Tošković iz Srpske napredne stranke, takođe zbog opomena izrečenih na sednici parlamenta.

Đurišiću je, zbog dve opomene, od osnovne plate odbijeno nešto više od 13.000 dinara, a ostalima, koji su jednom opomenuti, po 6.829 dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track