SLAVICA ĐUKIĆ DEJANOVIĆ: Nema stranke koja više voli da bude opozicija
Foto: Zorana Jevtić

Još im ne zvone telefoni

SLAVICA ĐUKIĆ DEJANOVIĆ: Nema stranke koja više voli da bude opozicija

Politika -

Sve vreme postojanja naše koalicije bilo je pojedinačnih tenzija, ali ja bih to svela na pojedinačne tenzije, a ne na politiku vlade, rekla je funkcioner SPS

BEOGRAD - Funkcioner SPS Slavica Djukić Dejanović kaže da je još uvek rano da toj partiji "zvone telefoni" za učešće u vlasti. "Ako nam bude ponuđeno da budemo u vlasti i da dobijemo resore za koje imamo kompetentne ljude, moj stav će biti da budemo u vlasti", rekla je Đukić Dejanović gostujući na B92.

Kako je objasnila, nema političara ili partije koja ne želi da realizuje svoj predizborni program i da ne misli da postoji politička opcija koja više voli da bude opozicija, što je okarakterisala kao "kiselo grožđe".

Đukić Dejanović je potom podsetila na reči premijera Aleksandra Vučića koji je rekao da je vlada ipak bolja sa socijalistima. "Nekada je i nepristojno odbiti učešće u vlasti, ali realnost je nešto što mora biti prethodna instanca za nas političare", kazala je Djukić Dejanović odgovarajući na pitanje da li u SPS priželjkuju taj poziv.

Ona smatra i da je ova vlada napravila jako dobre korake ka makroekonomskoj stabilnosti i ka daljem stvaranju uslova za bolji život građana. "Sve vreme postojanja naše koalicije bilo je pojedinačnih tenzija, ali ja bih to svela na pojedinačne tenzije, a ne na politiku vlade. U vladi nije bilo odluke koja nije doneta jedinstveno", kazala je ona i dodala da neke odluke nisu bile lake za levo orijentisanu partiju, poput odluke o smanjenju plata i penzija, ali je SPS birajući između smanjenja i opcije da ih uopšte ne bude, odlučila na smanjenje, vodeći se racionalošću i neophodnošću.

Kaže i da nije razmišljala o tome da bude gradonačelnica Kragujevca. "Da je opcija kojoj pripadam dobila veći procenat glasova, vrlo je verovatno da bih već razmišljala o programu. Očigledno je da drugi razmišljaju o programu i oni razmišljaju o koalicijama, pa ćemo videti", kazala je ona.

Na pitanje da li joj je bliže da u Kragujevcu podrži Radomira Nikolića (SNS) ili da krene u razgovore sa "drugom stranom", Đukić Dejanović je kazala da velike sredine ipak čekaju odluku na republičkom nivou.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track