SNP: Nacionalno pomirenje - put ka ekonomskom i političkom prosperitetu!
Foto: Kurir štampano

Srpska narodna partija

SNP: Nacionalno pomirenje - put ka ekonomskom i političkom prosperitetu!

Politika -
Rusija je krenula napred tek kada je Vladimir Putin pomirio “crvene” i “bele” Ruse, saopštila SNP

Rehabilitacijom generala Dragoljuba Mihailovića učinjen je najkrupniji korak ka istorijskom pomirenju srpskog naroda koje je uslov za ekonomski i politički prosperitet Srbije, saopštila je Srpska narodna partija (SNP) povodom odluke pravosudnih organa da se rehabilituje komandanta Jugoslovenske kraljevske vojske u otadžbini.

Ovom odlukom stavljena je tačka na besmislene ideološke podele unutar srpskog naroda, koje su pravili oni koji ne žele da srpski narod bude složan, dodaje se.

- Sigurno je da će ova odluka veoma zaboleti novu članicu EU, Hrvatsku, koja je najviše insistirala na podelama između partizana i četnika, želeći time da napravi lažnu simetriju između srpskog četničkog pokreta i zločinačkog ustaškog pokreta u NDH. Prava istina je, a to je ovom odlukom i potvrđeno, da je Srbija bila jedina zemlja u ovom delu Evrope koja je imala dva antifaštistička pokreta - ravnogorski i partizanski, dok su sve zemlje u našem okruženju, a posebno Hrvatska, koja je slala svoje divizije u Staljingrad i počinila nezapamćeni genocid u Jasenovcu, bile na strani Hitlerove Nemačke. To je činjenica kojom srpski narod treba da se ponosi - navodi SNP.

- Rusija je krenula napred tek kada je Vladimir Putin pomirio “crvene” i “bele” Ruse. Tako i Srbija može da krene napred tek kada se pomire partizani i četnici. Današnjom odlukom o rehabilitaciji Draže Mihailovića uklonjena je i poslednja prepreka na putu nacionalnog pomirenja srpskog naroda - zaključuje se.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja