SNS: Novica Tončev prikriva izveštaje o radu lokalnih preduzeća
Foto: Dragan Kadić

Reagovanje

SNS: Novica Tončev prikriva izveštaje o radu lokalnih preduzeća

Politika -
Naprednjaci ga osuđuju što, kako su naveli, otvoreno napada projekat "Beograd na vodi"

SURDULICA - Opštinski odbor Srpske napredne stranke u Surdulici optužio je predsednika Skupštine te opštine Novicu Tončeva da prikriva izveštaje o radu lokalnih preduzeća.

Naprednjaci ga osuđuju što, kako su naveli, otvoreno napada projekat "Beograd na vodi".

Sednica Skupštine opštine Surdulica, koja je juče održana, predstavlja očigledan "primer još jednog u nizu pokušaja Novice Tončeva da onemogući rad lokalnog parlamenta, uvede potpuno bezakonje i pravno nasilje u rad ove institucije i spreči odbornike opozicije da diskutuju o načinu trošenja novca građana opštine Surdulica", navode u saopštenju naprednjaci.

Iako su izveštaji o radu javnih preduzeća i ustanova, čiji je osnivač opština Surdulica dostavljeni predsedniku skupštine još početkom marta meseca, oni su tek juče dostavljeni odbornicima na razmatranje i usvajanje, "nakon dva meseca svesnog skrivanja".

To je, kako tvrde, dokaz da je predsednik lokalnog parlamenta Novica Tončev na ovaj način onemogućio odbornike da prilikom usvajanja izveštaja o njima i diskutuju, iako se radi o kontroli trošenja skoro milijardu dinara budžetskih sredstava iz budžeta opštine.

Tako su, navode naprednjaci iz Surdulice, odbornici vladajuće većine izglasali izveštaje o radu javnih preduzeća i ustanova koje uopšte nisu ni videli.

Pravi razlog zakazivanja ove sednice, smatraju naprednajci, narodni poslanik Novica Tončev je nedvosmisleno pokazao kada je za govornicom, uz podršku i odobravanje odbornika Demokratske stranke, rekao da je, kako se navodi u saopštenju naprednjaka, "on lično protiv projekta Beograd na vodi i da nikada u životu nije podržavao besmislene projekte unapred osuđene na propast i neuspeh".

Takav postupak Tončeva, SNS iz Surdulice smatra licemernim, podsećajući da su "svi socijalisti koji su deo Vlade Srbije, na sednici republičkog parlamenta svojim glasovima podržali projekat 'Beograd na vodi".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track