SNS: Pajtić ne zna za štednju

Reagovanje

SNS: Pajtić ne zna za štednju

Politika -
SNS navodi da je Pajtić u svojoj šesnaestogodišnjoj vladavini Vojvodinom dokazao da je štednja za njega nepoznat pojam, i da njegovim ličnim osobinama i navikama više leži pljačka i rasipanje narodnih para

BEOGRAD - Srpska napredna stranka saopštila je danas da je ne čudi "što šefu vojvođanskog režima" Bojanu Pajtiću ne prija ni kada čuje da neko negde smanjuje dnevnice, jer je štednja za njega nepoznat pojam.

SNS navodi da je Pajtić u svojoj šesnaestogodišnjoj vladavini Vojvodinom dokazao da je štednja za njega nepoznat pojam, i da njegovim ličnim osobinama i navikama više leži pljačka i rasipanje narodnih para.

"Takođe, građani Vojvodine godinama nestrpljivo čekaju da režim Demokratske stranke u Vojvodini saopšti koliko je Bojan Pajtić od 2.000. godine pa do ovog trenutka zaposlio članova i simpatizera DS-a, kao i koliko je prijatelja i kumova uhlebio u javnom sektoru AP Vojvodine", ističu naprednjaci.

Navodeći da iako i nije neka novost da Pajtić svaki dan slaže bar jedanput, SNS je pozvala Pajtića da umesto što iznosi neistine o državnoj administraciji Srbije, kaže zašto Skupština AP Vojvodine danas mora da raspravlja o rebalansu pokrajinskog budžeta i to drugi put ove godine.

Bojan Pajtić, Foto: Marina Lopičić
Bojan Pajtić, Foto: Marina Lopičić

"Da li zato što je Bojan Pajtić pokrao narodnih para više nego što se i od njega očekivalo, ili zato što je nesposobni lopov, koji nikada nije na radnom mestu i ništa ne zna da radi", pitaju naprednjaci.

Pajtić je ranije danas ocenio da je odluka o smanjenju dnevnica marketinški potez republičke vlade doneta u vreme kada je zaposleno 9.000 partijskih aktivista.

Vlada Srbije usvojila je juče Uredbu kojom su državnim službenicima i nameštenicima smanjene dnevnice za službena putovanja u zemlji sa dosadašnjih 2.556 na 150 dinara, dok su devizne dnevnice sa 65 evra smanjene na 15 evra.

Ta Uredba je doneta s ciljem da se smanje troškovi i ostvare značajne uštede u budžetu, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track