SNS priprema ekonomsku i političku platformu za Vojvodinu
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Glavni odbor naprednjaka

SNS priprema ekonomsku i političku platformu za Vojvodinu

Politika -
Mirović je rekao da je SNS ponudila Demokratskoj stranci kao vladajućoj u Vojvodini termin za dijalog krajem decembra, ali da nije očekivala da će reakcija biti tako oštra i surova

SREMSKA MITROVICA - Srpska napredna stranka (SNS) se priprema za izbore u Vojvodini, na koje će izaći sa novom političkom i ekonomskom platformom, najavio je danas nakon sednice Glavnog odbora stranke Igor Mirović.

On je u izjavi novinarima kazao da je na sednici razgovarano o predstojećim pokrajinskim izborima u kontekstu priprema za za glasanje i nove politike za Vojvodinu.

Mirović je rekao da je SNS ponudila Demokratskoj stranci kao vladajućoj u Vojvodini termin za dijalog krajem decembra, ali da nije očekivala da će reakcija biti tako oštra i surova.

"Mislili smo da je prirodno da mi kao opoziciona stranka u Vojvodini dobijemo odgovor od vladajuće DS da može biti održan dijalog o raspisivanju izbora i to mesec ili dva pre krajnjeg zakonom propisanog roka. Videli smo da je opstanak na javnim funkcijama značajniji od bilo čega i da taj ugao gledanja DS nadilazi sve moguće demokratske principe, dijalog, otvorenost, smenjivost vlasti, vraćanje mandata građanima, konačnu reč koja treba da se definiše na izborima ne kroz neke kalkukacije", objasnio je on.

Mirović je najavio da će SNS, bez obzira da li će inicijativa o dijalogu biti prihvaćena ili ne, veoma dobro da se spremi za izbore, te da će SNS izaći sa novim programom za Vojvodinu, novom političkom i ekonomskom platformom.

"Nas ključni cilj je da ne dođe do puke promene vlasti, već izbora onih ljidi koji će povesti novu politiku posebno na ekonomskom planu, koji će pormovisati politiku ubrzanog ekonomskog razvoja", zaključio je Mirović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track