ŠOŠKIĆ ZA KURIR: Policija da ispita Vučićevića o državnom udaru!
Foto: Beta

Neophodna istraga

ŠOŠKIĆ ZA KURIR: Policija da ispita Vučićevića o državnom udaru!

Politika -
Predsednik Advokatske komore Beograda Slobodan Šoškić istakao je da navodi glavnog i odgovornog urednika lista Informer Dragana J. Vučićevića koje je izneo u jutarnjem programu Pinka o državnom udaru koji u Srbiji spremaju mediji, kao i o grupi plaćenih ubica koja je stigla u prestonicu, zahtevaju ozbiljnu policijsku istragu.

Šoškić u izjavi za Kurir ističe da se navodi o mogućem nasilnom rušenju vlasti i atentatu na premijera Srbije Aleksandra Vučića moraju detaljno ispitati.

"Vučićevićevi navodi deluju kao ozbiljni, ali to nisu. Mene nije uverio ni u šta. Ipak, kada neko u javnosti istupa sa tako ozbiljnim tvrdnjama, neophodno je da se u celu priču uključi, pre svega, Ministarstvo unutrašnjih poslova. Svaki državni udar izvodi se u strogoj tajnosti, a ako neko iznese informacije koje nisu sumnja, već tvrdnja, postavlja se pitanje odakle on to zna, ko mu je za to rekao. To bi trebalo da bude predmet interesovanja MUP", objašnjava Šoškić.

Predsednik Advokatske komore Beograda dodaje da je u pomenutom slučaju otvorena i mogućnost za eventualnim angažovanjem advokata, ukoliko smatraju da je potrebno podneti krivičnu prijavu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track