SPECIJALNE JEDINICE U POKRETU: SAJ idu na granicu s Kosovom
Foto: Dado Đilas

Zaoštravanje

SPECIJALNE JEDINICE U POKRETU: SAJ idu na granicu s Kosovom

Politika -

Čitaoci koji žive nedaleko od administrativne linije sa Kosovom, javljaju da su primetili pokrete vojske, ali nezvanično se saznaje da se radi o pripadnicima SAJ-a, a ne Vojske Srbije.

Više čitalaca se javilo danas poslepodne sa informacijom da su primetili pokrete pripadnika Vojske Srbije ka administrativnoj liniji sa Kosovom.

Javljeno je da su na izlasku iz Kragujevca prema Kraljevu primećena četiri oklopna vozila koja su prošla u pratnji policije. Tačno je da su prošla oklopna vozila, ali ne radi se o pokretima Vojske Srbije, već o vozilima Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) MUP-a Srbije.

Mediji na Kosovu, međutim, tvrde da su primećeni pokreti pripadnika Vojske Srbije nedaleko od administrativne linije.

Foto: Ministarstvo odbrane RS
Foto: Ministarstvo odbrane RS

Tako je sajt "Kosova jon" objavilo da je Srbija rasporedila oko 2.000 vojnika uz administrativnu liniju, ali ovu informaciju ipak treba uzeti velikom rezervom.

Podsetimo, danas je održana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost kojom je presedavao predsednik Srbije.Tomislav Nikolić se po završetku sednice obrati novinarima i izjavio da će Srbija, ako to bude neophodno, poslati i vojsku na Kosovo da bi sprečila ubijanje srpskog stanovništva.

NE PROPUSTITE: RASTE ODBRAMBENA MOĆ SRBIJE: Evo koje oružje nabavljamo od Rusa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja