SPECIJALNI TUŽILAC: Na Kosovu se sprema repriza napada na Kumanovo
Foto: Dado Djilas

Ozbiljna opasnost

SPECIJALNI TUŽILAC: Na Kosovu se sprema repriza napada na Kumanovo

Politika -
Neki ljudi koji su bili umešani u nasilje u Makedoniji povezani su sa slučajem koji se priprema na kosovu, kaže Ali Redža

PRIŠTINA - Tužilac specijalnog tužilaštva Kosova Ali Redža rekao je da mu je od rodbine ubijenih u Kumanovu stiglo devet zahteva da se ponovi obdukcija jer ne veruju u objektivnost makedonskiih institucija, ali je upozorio da bi događaji iz Kumanova mogli da se ponove na Kosovu.

''Sličan slučaj kao u Kumanovu se sprema na Kosovu'', rekao je Redža za javni servis Kosova ne navodeći nikakve detalje i ističući da su o takvoj mogućnosti obaveštene kosovske institucije. On je dodao i da trenutno radi na jednom teškom slučaju za ''koji se očekuje da se desi'', ali da je u toku istraga o materijalnim dokazima i licima, i da će Kosovo sprečiti svako krivično delo.

"Slučaj koji se priprema na Kosovu nije vezan sa slučajem u Makedoniji, ali neka lica koja su uključena u događaje u Kumanovo se vezuju i sa ovim slučajem koji se priprema na Kosovu i čije aktere pratimo", rekao je tužilac specijalnog tužilastva Kosova Ali Redza.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track