SPO: Organizovanjem parade Hrvatska sramoti Evropu

Sećanje na progon u Oluji

SPO: Organizovanjem parade Hrvatska sramoti Evropu

Politika -
Dok EU proslavlja 9. maj, dan sloma nacizma, Hrvatska vojnom paradom proslavlja nacistički progon iz Hrvatske više od 200.000 i ubistvo skoro 2.000 svojih građana srpske nacionalnosti, poručuju iz Srpskog pokreta obnove

BEOGRAD - Srpski pokret obnove smatra da organizovanjem vojne parade povodom akcije "Oluja" Hrvatska sramoti ne samo današnju Evropu, nego i sve veliko i čovečno u svojoj istoriji i kulturi.

"Dok Evropska unija proslavlja 9. maj, dan sloma nacizma, Hrvatska vojnom paradom proslavlja nacistički progon iz Hrvatske više od 200.000 i ubistvo skoro 2.000 svojih građana srpske nacionalnosti. Ovako slaveći svoje "oslobođenje" od Srba, Hrvatska sramoti ne samo današnju Evropu, nego i sve veliko i čovečno u svojoj istoriji i kulturi", ističe u saopštenju SPO.

Navodeći da je Srbin jedan od autora hrvatske himne, koja će se intonirati u slavu velikog zločina i pogroma nad Srbima, iz te stranke ukazuju da će na drugoj strani, u Srbiji, žrtve hrvatske "Oluje" tugovati.

U SPO ocenjuju da će "sukrivci za njihovu tragediju, oni koji su odbili međunarodni Plan Z-4, koji je Srpskoj Krajini garantovao federalni status u državi Hrvatskoj, ridati najglasnije i liti krokodilske suze, jer krokodil, najpre, proguta svoju žrtvu, a onda plače za njom".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track