SRAMOTA: Nikolićeva pomoćnica mrtva pijana izazvala udes

Evo ko savetuje Tominog sina Radomira

SRAMOTA: Nikolićeva pomoćnica mrtva pijana izazvala udes

Politika -
Slađana Radisavljević, bliska saradnica gradonačelnika Kragujevca, zadužena za obrazovanje, krajem 2014. „pasatom“ udarila u vozilo u kojem je bilo i dece! U krvi je imala čak 1,73 promila alkohola

BEOGRAD - Slađana Radisavljević, pomoćnica gradonačelnika Kragujevca Radomira Nikolića, sina predsednika Srbije, izazvala je u pijanom stanju saobraćajnu nesreću, otkriva Kurir.Radisavljevićeva se svojim automobilom zakucala u vozilo u kojem su bila i deca, a na policijskom uviđaju utvrđeno je da je u krvi imala 1,73 promila alkohola.U kragujevačkoj policiji Kuriru su juče potvrdili da se dogodila ova saobraćajna nesreća i da su tužilaštvu dostavili krivičnu prijavu protiv Radisavljevićeve zbog postojanja sumnje da je izvršila krivično delo ugrožavanja javnog saobraćaja.Bilo povređenih- Ona je svojim „pasatom“ udarila u „golf“ u kojem je bilo dece i tom prilikom je jedna osoba povređena. Da stvar bude gora, Radisavljevićeva je bila mrtva pijana, a na uviđaju nakon nesreće u krvi joj je izmereno čak 1,73 promila alkohola, a, poređenja radi, zakonom je dozvoljeno prisustvo samo 0,3 promila. Pitanje je kako je tako pijana uopšte i pomislila da sedne za volan - otkriva izvor Kurira.Nesreća se dogodila krajem novembra prošle godine, na ulazu u kragujevačko naselje Erdeč, a da je Nikolićeva desna ruka prethodno uživala u većim količinima alkohola pokazuje i zakonska procena. Naime, vozači koji u krvi imaju od 1,6 do dva promila alkohola spadaju u grupu veoma teških pijanstava i za takve je zakonom predviđena novčana kazna od 15.000 do 30.000 dinara, zatim 12 kaznenih poena, obavezno zadržavanje vozača u policijskoj stanici najmanje 12 časova, ali i oduzimanje vozačke dozvole na najmanje osam meseci. Kako nezvanično saznajemo, Tužilaštvo je krajem decembra podnelo prijavu protiv nje.Podučava decu- Ceo grad zna da Slađana voli da popije i da kao investitorka, budući da se godinama bavi poslovima u vezi s nekretninama, najveći deo poslova ugovara u kragujevačkim kafanama - dodaje izvor našeg lista.Inače, ona je odnedavno Nikolićeva pomoćnica za obrazovanje i nadzor nad investicijama u vanprivrednim delatnostima, a takođe je i profesor matematike i informatike u OŠ „Svetozar Marković“.

MukSARADNICA ĆUTIPitanja su prosleđena Slađani Radisavljević na mejl pres-službe grada, ali odgovor do zaključenja broja nismo dobili. Ni Radomir Nikolić nije odgovorio na SMS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja