SRPSKA LISTA DOSTAVILA PRIŠTINI ZAKONE NA OCENU USTAVNOSTI Evo kako na to gledaju albanski poslanici
Foto: Fonet 2014

SRPSKA LISTA DOSTAVILA PRIŠTINI ZAKONE NA OCENU USTAVNOSTI Evo kako na to gledaju albanski poslanici

Politika -

PRIŠTINA - Kosovski poslanik Palj Ljekaj i advokat Arianit Koci ocenili su da slanjem zahteva za procenu ustavnosti zakona Ustavnom sudu Srpska lista priznaje Kosovo. Oni su dodali da je to "dobra vest".

Advokat Arianit Koci rekao je da iako je zahtev srpske liste neosnovan ipak dobra vest da je Ustavnom sudu dostavila na procenu ustavnosti Zakon o Trepči i Zakon o strateškim investicijama.

- To što je uradila Srpska lista je dobra vest. Njihov je zahtev do kraja neutemeljen, ali oni imaju pravo na taj pravni lek koji koriste. To dokazuje da Srpska lista poštuje Ustav i pravni sistem Kosova - kazao je Koci.

Palj Ljekaj, koji je i šef poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova, ocenio je da najbolje u svemu ovome što, kako je rekao, Srpska lista počinje da priznaje institucije Kosova.

- Dobro je to što oni priznaju institucije Kosova, što do sada nisu činili. Mislim da ako posle toliko godina oni to nisu shvatili nemamo o čemu da razgovaramo, jer igraju 'đavolju igru' ako tako mogu da je nazovem. Igraju igru beogradske politike koja je štetna za Kosovo i ne treba da to rade - kazao je Ljekaj.

Srpska lista je prošle nedelje Ustavnom sudu na ocenu ustavnosti dostavila Zakon o Trepči, dok je danas na ocenu ustavnosti dostavila i Zakon o strateškim investicijama, koji je Skupština Kosova usvojila prošle nedelje na redovnoj sednici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track