SRPSKU DELEGACIJU PREDVODI ĐURIĆ: Danas nastavak pregovora Beograda i Prištine
Foto: Fonet

Dijalog u Briselu

SRPSKU DELEGACIJU PREDVODI ĐURIĆ: Danas nastavak pregovora Beograda i Prištine

Politika -

U Briselu će danas biti nastavljena ovonedeljna runda ekspertskih razgovora delegacija Beograda i Prištine.

U Kancelariji za KiM Tanjugu je potvrđeno da se juče, prvog dana, razgovaralo o primeni sporazuma o telekomunikacijama i pravosuđu, kao i da je srpska delegacija ponovo sa predstavnicima EU pokrenula pitanje primene dogovora o formiranju Zajednice srpskih opština.

Kada je primena dogovora o telekomunikacijama u pitanju, Priština bi danas trebalo da sprovede sav tehnički i administrativni posao neophodan za registraciju kompanije MTS d.o.o. Kosovska Mitrovica, odnosno prenos i uknjižbu imovine "Telekoma Srbije" kao imovine nove MTS kompanije na Kosovu i Metohiji.

Ukoliko ti elementi sporazuma budu sprovedeni u skladu sa dogovorom, Beograd bi Međunarodnoj telekomunukacionoj uniji trebalo da do 3. decembra pošalje svoju saglasnost da se za geografsku oblast Kosova dodeli pozivni broj + 383.

Teme danasnjih razgovora bi trebalo da budu iste i telekomunikacije, pravosuđe i ZSO.

Očekuje se da se do sutra, do kada je predviđeno da traje ovonedeljna runda tehničkog dijaloga, pokrene i pitanje primene sporazuma o slobodi kretanja, konkretno dogovora o registarskim tablicama za vozila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja