ŠTA SU NAM POŽELELI: Babić zdravlje i posao, a Dačić da nam godine budu dosadne!
Foto: Rojters

Čestitke i želje

ŠTA SU NAM POŽELELI: Babić zdravlje i posao, a Dačić da nam godine budu dosadne!

Politika -
To nije sve, evo šta su nam poželeli i Vulin, Pajtić, Maja Gojković...

BEOGRAD - Poželeo bih građanima da nam godine koje dolaze budu dosadne, jer su najsrećniji oni narodi koji imaju dosadnu istoriju, bar je tako govorio Monteskje, a izgleda da je bio u pravu, izjavio je u novogodišnoj poruci ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Ivica Dačić

Foto: Dado Đilas
Foto: Dado Đilas

Dačić pod tim podrazumeva da nema unutrašnjih trvenja, da je Srbija zemlja sa obezbeđenom evropskom budućnosti, koja ide evropskim putem, ali i čuva svoje prijateljstvo sa Rusijom i Kinom.Dačić je izjavio da je Srbiji potreban zdrav ekonomski sistem kako bi se trošilo onoliko koliko se proizvede, kao i takva perspektiva da mladi više neće morati da iz nje odlaze.Nadam se da će sledeće godine na svakom od ovih polja biti ostvaren značajan progres, odnosno napredak, naglasio je Dačić.On želi da Srbija bude zemlja u kojoj će se sve manje znati o političarima, jer neće biti potrebe za tim zato što će imati uređen sistem u kojem će moći da se živi na lep način kao u nekim drugim zemljama u svetu.

Zoran Babić

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) Zoran Babić poželeo je građanima u 2015. godini prvenstveno dobro zdravlje, "jer samo tako čovek može da ispuni sve svoje druge ciljeve".Babić je izjavio da SNS u narednoj godni želi da primiri javne finansije, ozdravi javne finansije, omogući i napravi mnogo bolju investicionu klimu.Na taj način, saradnjom sa Međunarodnim monetarnim fondom, ubrzanim putem evropskih initegracija, najavio je Babić, omogućićemo mnogo više investicija u Srbiji i mnogo više radnih mesta.Pored zdravlja i sreće, radno angažovanje građana Srbije je prvenstveni cilj, zaključio je Babić. Aleksandar Vulin

Foot: Zorana Jevtić
Foot: Zorana Jevtić

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin poručio je da će nova 2015. biti godina borbe za povećanje zapošljavanja, naročito mladih.Osmislili smo odgovarajuće programe za povećanje zaposlenosti, tako da će u zavisnosti od opštine, stimulans za nova zapošljavanja biti između 150.000 i 250.000 dinara, a za osobe sa invaliditetom između 180.000 i 300.000 dinara, najavio je Vulin.On je rekao da su napravljeni posebni programi da mladima stručna praksa bude plaćena, da država dotira deo zarade, a da poslodavac ima obavezu da ih zadrži još šest meseci, posle završetka programa.Sve što ćemo raditi biće na planu novih zapošljavanja i naš uspeh će se meriti time kako se budemo nosili sa problemom nezaposlenosti, uprkos merama štednje i krizi koja vlada na čitavom kontinentu, zaključio je Vulin.

Bojan Pajtić

Foto: Kurir
Foto: Kurir

Predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić čestitao je građanima novu 2015. godinu, uz želje za mnogo sreće, zdravlja i uspeha i porukom da život ne može da čeka.Moramo svi zajedno da učinimo maksimalan napor da obezbedimo uslove dođe do takvih promena koje će garantovati da Srbija postane pravna, demokratska, socijalno odgovorna država, rekao je Pajtić.

Maja Gojković

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković čestitala je danas građanima Srbije Novu godinu sa željom da 2015. donese više međusobnog poštovanja, razumevanja i tolerancije.Gojković je svim građanima poželela zdravlja, sreće i uspeha na ličnom planu, i mnogo više razloga za radovanje u 2015. godini, saopšteno je iz Narodne skupštine Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track