STEFANOVIĆ: Hitna istraga zbog eventualne odgovornosti policije u Novom Sadu
Foto: Zorana Jevtić

STEFANOVIĆ: Hitna istraga zbog eventualne odgovornosti policije u Novom Sadu

Politika -

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović zatražio je hitnu istragu u Policijskoj upravi i utvrđivanje eventualne disciplinske odgovornosti policijskih službenika, nakon informacija u javnosti da su policajci u Novom Sadu upotrebili sredstva prinude prema jednom Novosađaninu.

"Očekujem da će nadležni u Policijskoj upravi u Novom Sadu, nakon sprovedene istrage, ukoliko se utvrdi da su policajci prekoračili ovlašćenja, preduzeti odgovarajuće disciplinske mere", istakao je ministar Stefanović.

Podsetimo, Novosađanin Dejan Mihailović tvrdi da mu je policija stavljala lisice na ruke i izvlačila ga na silu iz automobila i to pred njegovom 12-godišnjom ćerkom. Razlog je, kako kaže, to što je trubio građanima koji su išli na miting Aleksandra Vučića i duže vreme prelazili ulicu na crveno svetlo.

MUP je demantovao pisanje medija da je Mihailović uhapšen.

"Jedina istina u saopštenju policije jeste da na kraju nisam priveden, ali voleo bih da mi neko objasni kako se, ako ne hapšenje, zove to kada te policajac izvuče iz automobila, stavi lisice na jednu ruku, pri tom ozbiljno preti, a sve pred maloletnom ćerkom", rekao je Mihailović za agenciju Beta i za portal Autonomija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track