STEFANOVIĆ IZ RISTOVCA: Preduzimamo sve mere da se očuva stabilnost i bezbednost Srbije
Foto: Mup

Ministar na jugu Srbije

STEFANOVIĆ IZ RISTOVCA: Preduzimamo sve mere da se očuva stabilnost i bezbednost Srbije

Politika -
Moramo da budemo ozbiljni i odgovorni kako bi pokazali svima onima koji razmišljaju o eventualnim terorističkim napadima na teritoriju Srbije da će brzo i efikasno biti zaustavljeni, izjavio je ministar unutrašnjih poslova

RISTOVAC - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je danas u bazi Žandarmerije u Ristovcu da pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije preduzimaju sve potrebne mere kako bi se očuvala stabilnost i bezbednost Srbije i njenih građana.

„U Kopnenu zonu bezbednosti i granično područje prema Makedoniji uputili smo pojačane jedinice Žandarmerije i Protivterorističke jedinice. Takođe, pojačano je i prisustvo granične policije i svih drugih logistički potrebnih policijskih snaga“, istakao je ministar.

Stefanović je rekao i da je razgovarao sa ministarkom unutrašnjih poslova Gordanom Jankuloskom i da je čvrsto uveren da će se policijske snage Makedonije izboriti sa terorističkim pretnjama koje sada ugrožavaju njihove građane.

„Moramo da budemo ozbiljni i odgovorni kako bi pokazali svima onima koji razmišljaju o eventualnim terorističkim napadima na teritoriju Srbije da će brzo i efikasno biti zaustavljeni. Mi situaciju u Makedoniji pratimo od početka, povećali smo borbenu gotovost i nismo dozvolili da nas ovakva situacija iznenadi“, kazao je ministar.

Vlada Republike Srbije će pratiti mogući izbeglički talas, kako bi pravovremeno reagovala radi smeštaja i prihvata tih ljudi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja