Stefanović: Napad na novinara prioritet policije
Foto: Marina Lopičić

Nije se odmah obratio policiji

Stefanović: Napad na novinara prioritet policije

Politika -
Mi smo iz medija saznali da se to desilo i poslali smo naše službenike da razgovaraju sa njim, kazao je ministar

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je danas da policija napad na novinara Foneta Davora Pašalića tretira kao izuzetno značajan slučaj, ali da je veliki problem to što se Pašalić nije odmah posle napada obratio policiji.

Stefanović je na sednici skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove kazao da je Pašalić posle napada otišao kod lekara, a onda kući. "Mi smo iz medija saznali da se to desilo i poslali smo naše službenike da razgovaraju sa njim", kazao je Stefanović. On je dodao da je nekoliko osoba privedeno na identifikaciju ali da je Pašalić rekao da nije u stanju da prepozna bilo koga. "To je značajno otežalo našu istragu, ali mi nastavljamo dalje. Formirana radna grupa ponovo će proći kroz sve", rekao je Stefanović.

Davor Pašalić napadnut je 3. jula, u blizini svog stana, prilikom povratka sa posla. Njega su u novobeogradskom bloku 23, napala trojica mladića koja su mu tražila novac. Kada je odbio da im preda novac brutalno su ga pretukli, vređajući ga da je ustaša. Isti huligani su ga nešto kasnije ponovo pretukli. Pašalić je u napadu zadobio posekotine i podlive po glavi, licu i usnoj duplji, polomljena su mu dva zuba i zadobio je modrice po telu, što je ustanovljeno na Vojnomedicinskoj akademiji.

Agencija Fonet tada je saopštila da je Pašalić nakon što su mu sanirane povrede na VMA dao izjavu policijskoj patroli koja je tu bila. Upitan dokle je stigla istraga o hakerskim napadima sa sajt Peščanika, Stefanović je rekao da je za policiju taj slučaj završen i da je sada sve u rukama tužilaštva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track