Stefanović: Nastavljaju se pretnje Vučiću
Foto: Marina Lopicic

Identifikovan u Austriji

Stefanović: Nastavljaju se pretnje Vučiću

Politika -
Radimo na rasvetljavanju svih činjenica koje su dovele do tog događaja, kao i na otkrivanju onih koji iz Srbije upućuju pretnje koje su usmerene na život premijera, istakao je ministar unutrašnjih poslova

NOVI SAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da se nastavljaju pretnje upućene premijeru Aleksandru Vučiću i da je Ministarstvo unutrašnjih poslova u saradnji sa kolegama iz Austrije identifikovalo one koji su iz te zemlje upućivali pretnje.

"Nastavljamo rad na rasvetljavanju svih činjenica koje su dovele do tog događaja, kao i na otkrivanju onih koji iz Srbije upućuju pretnje koje su usmerene na život premijera", rekao je Stefanović u Novom Sadu, gde je govorio na otvaranju Foruma mladih lidera regiona.

On je istakao da je Srbiji prioritet borba protiv organizovanog kriminala.Stefanović je naglasio da je 2013.godine doneta Strategija te borbe, ali da je mnogo važnija čvrsta politička volja i posvećenost Srbije da se obračuna sa tom vrstom kriminala.

"Širom Evrope organizovani kriminal je zastupljen i povezan tako da i policije evropskih zemalja i zemalja u regionu moraju biti povezane kako bi adekvatno reagovale na njegovom suzbijanju", rekao je Stefanović. On je naglasio da se uvek zalaže da se više radi na suzbijanju kriminala i da je svojim saradnicima rekao da će imati njegovu podršku uvek u borbi sa kriminalom.

"Moramo biti temeljniji u istragama posebno vezanim za finansijski kriminal jer ćemo prekidanjem finasijskih tokova uticati na lakše suzbijanje organizovanog kriminala", istakao je Stefanović. On je naglasio da se oseća da u Srbiji opada uticaj organizovanih kriminalnih grupa, ali je rekao da će policija i dalje raditi sve jače i jače na smanjenju tog uticaja.

Prema Stefanovićevim rečima, saradnja između policije, tužilaštva i sudstva u poslednje vreme je znatno popravljena. On je kazao da građani Srbije ne očekuju samo da kriminalci budu uhapšeni već da budu i zakonski procesuirani i kažnjeni, te da im bude oduzeta imovina stečena na nezakonit način.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track