Stefanović: Ne idem na sednicu Glavnog odbora DS
Foto: Nebojša Mandić

Demokrate se sastaju u nedelju

Stefanović: Ne idem na sednicu Glavnog odbora DS

Politika -
BEOGRAD - Potpredsednik Demokratske stranke (DS) Borislav Stefanović izjavio je danas da neće doći na sednicu Glavnog odbora DS, na čijem dnevnom redu je predizborni program stranke, ali ne i njegov predlog novog programa DS, kao i da će se koraci, koje će preduzeti, videti narednih dana.

On nije želeo da kaže da li će izaći iz stranke ili formirati svoj poslanički klub, kako se spekuliše u medijima poslednjih dana.

"Koraci koje ćemo preduzeti će se videti narednih dana. U ovom trenutku je potpuno jasno da je stranka donela odgovarajuću odluku oko budućeg programa DS i da je program napravljen u suštini da bude replika onome što sam ja predložio i ljudi oko mene", rekao je Stefanović.

Kako je naveo, potpuno je jasno da na sednici Glavnog odbora neće biti usvojen njegov predlog programa koji predviđa promenu politike i ideološki, vrednosni i politički zaokret i da je jasno da sednica Glavnog odbora služi da se usvoji onaj program koji je prethodno dogovoren u najužem krugu oko lidera demokrata Bojana Pajtića i na predsedništvu stranke."Ono što smo mi predložili za njih ne dolazi u obzir kao što sam i znao da će se dogoditi.

Tako da ne vidim potrebu i svrhu da se tamo (sednici GO) pojavljujem i učestvujem u jednom unapred dogovorenom događaju", kazao je Stefanović.Portparol DS-a Aleksandra Jerkov najavila je danas da će se u nedelju 29. novembra odžati sednica Glavnog odbora DS-a i da će na dnevnom redu biti predizborni program stranke, ali ne i pojedinačni predlozi novog programa DS-a.Stefanović je DS sredinom oktobra objavio program "Dvadeset četiri tačke za Srbiju", a pre toga Manifest i Poruku kapitalu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track