STEFANOVIĆ O JUNKEROVOM ODGOVORU VUČIĆU: Bolje da ništa nisu pisali
Foto: Fonet

Reagovanje

STEFANOVIĆ O JUNKEROVOM ODGOVORU VUČIĆU: Bolje da ništa nisu pisali

Politika -

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je večeras Tanjugu, povodom odgovora predsednika EK premijeru Aleksandru Vučiću na pismo o antisrpskoj politici u regionu, da, što se njega tiče, bolje da ništa nisu odgovarali ni pisali.

"Nadam se samo da će Srbija i premijer Vučić izdržati pisanja i nepisanja koje imaju Junker i EK. Što se mene tiče, bolje da ništa nisu odgovarali, da ništa nisu pisali", rekao je Stefanović u kratkoj telefonskoj izjavi Tanjugu.

Portparolka Evropske komisije Maja Kocijančić potvrdila je večeras za Tanjug da je predsednik EK Žan KLod Junker odgovorio na pismo premijera Srbije Aleksandra Vučića i da je u pismu izrazio zabrinutost povodom najnovijeg razvoja situacije u odnosima između Srbije i Hrvatske.

Foto: AP
Foto: AP

On je u pismu pozvao na povratak konkstruktivnom bilateralnom angažovanju.Kako navodi Kocijačič, Junker je u pismu naglasio da su dobri susedski odnosi i regionalna saradnja, kao i pomirenje, fundamentalni principi koje moraju da poštuju sve zemlje kandidati za članstvo u EU i potencijlani kandidati, ali i isto tako i sve države-članice Unije u regionu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track