STEFANOVIĆ: O rasporedu policije neće odlučivati ijedan stranac, niti strana ambasada
Foto: Nebojša Mandić

Ministarstvo unutrašnjih poslova

STEFANOVIĆ: O rasporedu policije neće odlučivati ijedan stranac, niti strana ambasada

Politika -

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da policija čini sve kako bi što efikasnije bila osigurana bezbednost i stabilnost Srbije, i poručio da o kretanju pripadnika policije u Srbiji neće odlučivati nijedan stranac niti strana ambasada.

Odgovarajući na pitanje novinara zašto je Žandarmerija jesenas povučena iz Kopnene zone bezbednosti, Stefanović je rekao da raspored jedinica policije zavise od strateške odluke koja se donosi na najvišem nivou policije i od stanja bezbednosti u zemlji.

"Kada se donese takva odluka, policija će biti pomerena i biće učinjeno sve da se osigura bebednost i stabilnost Srbije. S tim Srbija nije imala problem ni kada su bili teroristički napadi u Makedoniji i u Bosni i Hercegovini", rekao je Stefanović.

Kada je reč o Kopnenoj zoni bezbednosti, dodao je ministar, odluka se donosi na državnom nivou između policije i vojske, kada se dogovara kako koja organizaciona jedinica radi."Odluka se donosi na osnovu toga šta je najefektivnije za bezbednost građana Srbije. A to što neki ambasadori smatraju da treba da određuju gde se kreće policija, to nije bilo moguće, nije danas moguće, niti će biti moguće u Srbiji", zaključio je Stefanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track