STEFANOVIĆ SA ŠEFOM OEBS: Rad na Strategiji za borbu protiv terorizma
Foto: Tanjug

Sastanak u Beogradu

STEFANOVIĆ SA ŠEFOM OEBS: Rad na Strategiji za borbu protiv terorizma

Politika -
Sagovornici su razgovarali o aktuelnoj saradnji, donošenju novog zakona o policiji koji će doprineti reformskim procesima i unapređenju rada MUP, kao i o predsedavanju Srbije OEBS-om u 2015

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović istakao je danas u razgovoru sa šefom Misije OEBS u Srbiji Piterom Burkhardom nameru MUP-a da se aktivno bavi borbom protiv terorizma.

Stefanović je najavio i rad na Strategiji za borbu protiv terorizma i Akcionom planu za njeno sporovođenje, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Sagovornici su razgovarali "o aktuelnoj saradnji, donošenju novog zakona o policiji koji će doprineti reformskim procesima i unapređenju rada MUP, kao i o predsedavanju Srbije OEBS-om u 2015."

Na sastanku je bilo je reči i o evropskim integracijama, naročito o aktivnostima u Poglavlju 24 - Pravda , sloboda i bezbednost.

Stefanović i Burkhard su razgovarali i "o nastavku saradnje u oblasti unutrašnje kontrole policije i rada policije u zajednici koje su, uz borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, jedan od prioriteta MUP".

Na sastanku je najavljeno skoro predstavljanje rezultata istraživanja javnog mnjenja o radu policije, navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track