Stefanović: U slučaju Šešelja samo po Ustavu
Foto: Zorana Jevtić

Šef MUP jasan

Stefanović: U slučaju Šešelja samo po Ustavu

Politika -
Ministar je rekao da nikakav dokument nije stigao iz Haškog tribunala, kao i da ne zna da li će stići do 26. maja

BEOGRAD - Vlada Srbije još nije dobila odluku Haškog tribunala u vezi sa povratkom lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja u Hag, a kada i ako se to bude dogodilo postupiće u skladu sa Ustavom, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

On je, odgovarajući na pitanja novinara rekao da nikakav dokument nije stigao iz Haškog tribunala, kao i da ne zna da li će stići do 26. maja, kada bi, prema ranijim izjavama potpredsednika SRS Milorada Mirčića, Šešelj trebalo da bude vraćen u Hag. Upitan da li postupanje u skladu sa ustavom znači da će Šešelj biti priveden, Stefanović je ponovio da će sve biti u skladu sa Ustavom Srbije.

"Nismo dobili nikakav dokument i ne bih voleo da se izjašnjavam o nečemu što nismo dobili", poručio je Stefanović. Pre dva dana potpredsednik SRS Milorad Mirčić izjavio je da je Žalbeno veće Haškog tribunala donelo odluku da Šešelj treba da bude vraćen u Hag do 26. maja. S druge strane služba za saradnju sa medijima Tribunala nije mogla da potvrdi informaciju da je Žalbeno veće donelo bilo kakvu odluku u vezi sa Šešeljem i njegovom povratku u pritvorsku jedinicu tribunala.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track