ŠTRAJKUJE GLAĐU SEDAM DANA: Oliver Ivanović na ivici snage
Foto: Tanjug

Lekari strahuju od najgoreg

ŠTRAJKUJE GLAĐU SEDAM DANA: Oliver Ivanović na ivici snage

Politika -
Milena Ivanović, supruga lidera SDP, koji već sedmi dan štrajkuje glađu, kaže da se njenom mužu stanje pogoršava iz sata u sat

BEOGRAD - Oliver Ivanović, lider Građanske inicijative SDP, već sedmi dan štrajkuje glađu, a zdravstveno stanje mu se iz sata u sat pogoršava. Euleks ne reaguje, a lekari upozoravaju da je to šok za organizam i da neunošenje hrane može izazvati različite komplikacije.Milena Popović Ivanović veoma je zabrinuta za zdravstveno stanje svog supruga Olivera Ivanovića.- Oliver je jako slab i bukvalno mu se pogoršava stanje iz sata u sat. Pod nadzorom je lekara i ovo je već sedmi dan kako štrajkuje glađu. Mnogo sam zabrinuta. Još uvek nema nikakvog signala ni informacija iz Euleksa, i to je nečuveno. Ne znam šta treba da se desi da bi reagovali - rekla je Ivanovićeva.Ona je rekla i da se njegovo zdravlje u poslednje vreme mnogo narušilo.- Sve se promenilo otkad je u pritvoru, to je totalno drugačiji režim života, drugačije navike i sve ostalo, ovo je veoma iscrpljujuće za njega - rekla je supruga Olivera Ivanovića.Profesor dr Miloš Žarković, specijalista endokrinolog, upozorava da, ukoliko se organizam iscrpljuje, može doći do ozbiljnih zdravstvenih problema, pa čak i do smrtnog ishoda ukoliko osoba još odranije ima nekih problema.- Vrtoglavica i malaksalost su uobičajene, ali tu je i gubitak telesne težine. Ako se hrana uopšte ne konzumira, čovek može za nedelju dana da izgubi između pet do šest kilograma. Ukoliko osoba pre gladovanja nije bila zdrava, onda mogu nastupiti vrlo ozbiljne komplikacije, koje mogu dovesti i do smrti - rekao je Žarković.

IstorijatU PRITVORU 19 MESECIOliver Ivanović je u pritvoru već 19 meseci, a tereti se za zločine nad Albancima 1999. godine. Međutim, niko od 45 svedoka nije doveo Ivanovića u vezu sa zločinom za koji ga terete. Pošto mu je nedavno produžen pritvor do 6. oktobra, započeo je štrajk glađu. U Kosovskoj Mitrovici i Prištini organizovani su protesti zbog njegovog slučaja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track