SUDAR TEŠKAŠA Šešelj: Čanka ću da streljam! Čanak: Suditi mu za zlodela nad Hrvatima

Lider SRS zapretio predsedniku LSV

SUDAR TEŠKAŠA Šešelj: Čanka ću da streljam! Čanak: Suditi mu za zlodela nad Hrvatima

Politika -
Šef radikala tvrdi da je pripremio ekipe za privođenje i vod za streljanje. Čanak ranije rekao da se Šešelju mora suditi i u Srbiji zbog slučaja „Hrtkovci“, kad je proterivao Hrvate iz ovog sela

BEOGRAD - Lider SRS Vojislav Šešelj zapretio je predsedniku LSV Nenadu Čanku da će ga streljati! On je to napisao na Tviteru, reagujući na Čankovu izjavu da Šešelju treba suditi u Srbiji „za zla koja je napravio u ovoj zemlji“.- Već sam pripremio suđenje Nenadu Čanku. Odredio sam tužioca, sudije, ekipe za privođenje i vod za streljanje. Molba za pomilovanje meni se podnosi - napisao je Šešelj. A na pitanje Kurira čemu tako ozbiljne pretnje, Šešelj je ustvrdio da „nije ni rekao da će streljati Čanka“.- Rekao sam da će ga tužiti tužilac, da će mu suditi sudija, a da je vod za streljanje tu ukoliko bude osuđen na smrtnu kaznu - kazao je on. Na našu konstataciju da objasni koji će mu to sudija suditi, Šešelj će, u svom stilu:- Pa sudiće mu sudsko veće koje sam formirao. Mogu valjda ja da formiram sud, da odaberem sudiju, tužioca. Ako se Čanak ne odazove pozivu sudskog veća, biće priveden. A vod za streljanje je tu ako dobije smrtnu kaznu. Da ga pomilujem, mogu samo ja, ali videću da li ću. Možda, ako se pokaje.Komentar Nenada Čanka nismo dobili do zaključenja ovog broja.On je, inače, juče rekao da se lideru SRS, bez obzira na suđenje u Haškom tribunalu, mora suditi i u Srbiji i podsetio na slučaj Hrtkovaca od pre 23 godine, kad je za progon hrvatskog i ostalog nesrpskog stanovništva optužio Šešelja.- Tog 6. maja 1992. u Hrtkovcima je postalo očigledno ono na šta smo upozoravali i godinu ranije - da se u Vojvodini sprema i sprovodi državna politika nasilnog iseljavanja nesrpskog i opozicionog stanovništva. Nakon Hrtkovaca, iseljavanje i progon su nastavljeni u više od 20 mesta u Sremu - podsetio je Čanak.

ProvociraČANAK NEK TRAŽI ZAŠTITU OD NEBOJŠENa našu konstataciju da bi zbog pretnji Čanku mogao da „popije“ krivičnu prijavu, Šešelj kaže:- Mislite li da sam se uplašio? A ako se Čanak uplašio, neka se požali Nebojši Stefanoviću, nek mu traži zaštitu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track